Bahçeli’ye aday ismi götürecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yapacağı görüşmede bir isim önereceğini açıkladı.

Bahçeli’ye aday ismi götürecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde en kritik görüşmesini bugün yapacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM'deki makamında görüşecek olan Kılıçdaroğlu'nun, Bahçeli'ye bir isim önerisi götüreceği, bu önerinin de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olacağı kulislere yansıdı. Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk'un isminin de görüşmede gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu, dün Eskişehir'de gazetecilerin “Yılmaz Büyükerşen'i aday gösterecek misiniz?” sorusu üzerine “Yarın bu konuda düşüncelerimiz daha net olarak ifade edilecektir” yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile yaptığı görüşmeyle ilgili “Bir öneriyle gideceğim” dedi.

Baykal da gündemde

Kılıçdaroğlu'nun ajandasında Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk'un ismi de yer aldı. Ancak, Selçuk'un ismi konusunda bir uzlaşıya varılamadı. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasında “Partili cumhurbaşkanı adayı değil, halkın cumhurbaşkanı adayı” ifadesini kullanması kulislerde Selçuk'un isminin de önemli bir olasılık olarak değerlendirildiği yönünde yorumlandı.

Öte yandan dün Eskişehir programında Kılıçdaroğlu ile Büyükerşen'in yaklaşık 15 dakika baş başa görüştü. Bu görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelmediği iddia ediliyor. MHP heyetinin de CHP'lilere karşı bir öneri sunabileceği de ifade ediliyor.