Ak Parti’de Tanrıver Dönemi Başladı

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Nevşehir İl Başkanlığına atanan Avukat Mehmet Ali Tanrıver, düzenlediği basın toplantısı ile ilk kez kamuoyunun önüne çıktı.

Ak Parti’de Tanrıver Dönemi Başladı

AK Parti İl Başkanlığı Toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına, İl Başkanı M. Ali Tanrıver’in yanı sıra Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Av. Murat Göktürk, Av. Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları Başkanı M. Rauf Yanar, Ak Partili bazı ilçe ve belde belediye başkanları, Teşkilat mensupları ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan M.Ali Tanrıver, görevlendirilme sürecine değindi ve ardından AK Parti eski il Başkanı Kazım Sunar ve yönetimine teşekkür etti.

Tanrıver; “Bilindiği üzere Ak Parti İl Başkanımızın istifasının ardından genel merkezimiz yeniden yetkilendirme çalışmalarına başladı.

Başkan adaylarımız genel merkezimize çağrılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Ak Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şahsımı il başkanı olarak görevlendirmiştir. Eski il başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bu bayrak yarışından bayrağı biz devir aldık. İlk olarak il yönetimini oluşturacağız. Fikir üreten, yenilikçi, genç ve dinamik bir il yönetimi oluşturmak istiyoruz. Bir hafta içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Devamında ise Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve hemen ardından genel seçimlerimiz var. İlk hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oyla galip çıkmak. Yeni yönetim olarak birleştirici olacağız, gönül kırgınlıklarını ortadan kaldıracağız. Bu onurlu bana tevdi eden Sayın Genel başkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın inşallah” dedi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider ise, il başkanlığı atama sürecinin son derece centilmence ve Ak Parti ilkelerine yakışır bir şekilde geçtiğine değindi.

Gizligider, “Bugün AK Partinin 14 Ağustos 2001 de kuruluşundan bu yana önemli günlerinden biri. Öncelikle partinin kuruluşundan beri görev yapan il başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın. Kendisi teşkilatta uzun süredir var olan bir isim. Gençlik Kollarındaki görevinin ardından yönetimde de görev aldı. Teşkilattan çıkmış bir isim il başkanı oldu. 3 Milletvekili ve Belediye başkanları, teşkilat mensupları olarak başkanımızın yanındayız. Genel merkezimiz tarafından çağrılan ve adaylık konusunda istişarelerde bulunulan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Birbirini rakip olarak değil son derece centilmence bir süreç yaşandı. Bu birlikteliği başarıya çevirmeye devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

‘SÜREÇ HERKESE ÖRNEKTİ”’
AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk’te konuşmasında, İl Başkanlığı görevlendirme sürecinin herkese örnek bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Göktürk, “Partimizde geçmişte hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum. Bu davada bende varım diyen herkese Allah razı olsun diyorum. Önemli bir kan değişimi oldu. İl başkanımız ve yönetimi faydalı ve iyi hizmetler yapacaktır. Bu süreç herkese örnek olacak bir şekilde yaşandı. Bu davanın bayrağını bende taşıyabilirim diyen insanların bir araya geldiği bir ortam yaşandı. Bu Nevşehir’imiz için önemli. Nevşehir özlediği tabloyu sürdürüyor. Allah yeni il başkanımız ve ekibinin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan ise yeni il başkanı ve ekibini kurtlarken bu makamların birer imtiyaz değil hizmet makamı olduğuna işaret etti.

Feralan, “İl başkanımıza hayırlı olsun diyorum. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Zorlu bir görev. Biz hepimiz bulunduğumuz yerlerin buraların bir imtiyaz değil hizmet makamları olduğunu biliyoruz. Başkanımızın da Başbakanımızdan aldığı görev ağır bir görev. Kritik bir dönemden geçiyoruz. Yerel seçimler hepimiz için büyük bir öneme sahipti. Ama o bitiyor yenisi başlıyor. Hep beraber omuz omuza olacağız. Tüm teşkilat çalışmalarında kendisinin emrinde olduğumu burada belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

‘HERKESİN ADAMI’
AK Parti İl Başkanlığına atanan M. Ali Tanrıverdi’nin kimsenin değil herkesin adamı olduğuna vurgu yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Bugün bir bayrak devir teslim töreninde buradayız. Ak Parti kendi içerisinden yetiştirdiği insanları tüketmeyen bir parti. Geçmişte bir takım siyasi partiler vardı. Partinin içerisinde ayrı ayrı mekanizmalar varmış gibi ayrı yarı masalarda oturuyorlardı. 2011 den bu yana kol kırıldı yen içinde kaldı. Bizimde kendi içimizde kavgalarımız oldu. Bunların hepsini aştık. Hiçbirimizin elinde keser yoktu. Arkadaşlar hepimiz M. Ali Beyin il başkanı olmasını istedik. O kimsenin değil herkesin adamı” ifadelerinde bulundu.

Basın toplantısının son bölümünde Milletvekilleri, İl Başkanı, Belediye Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı hep birlikte ayakta el ele tutuşarak kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajı verip fotoğraf çektirdiler

Kaynak: İHA