Yarımada 'kanatsız Melek'e Emanet

Çeşme, Güzelbahçe, Karaburun, Seferihisar ve Urla’dan oluşan 171 bin hektarlık yarımada coğrafyası, yöre tarihinde ilk kadın belediye başkanı olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar sorumluluğunda kalkınacak.

Yarımada 'kanatsız Melek'e Emanet

İzmir yarımadasında kalkınma, bayan ellerine teslim edildi. Çeşme, Güzelbahçe, Karaburun, Seferihisar, Urla coğrafyası tarihte ilk kez bir bayana emanet edildi. Yarımada Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar seçildi. Uyar, Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi çalışmalarını yürütecek. Sibel Uyar, çözüm odaklı yaklaşımları ve yerel halka yakınlığı ile Urla’da ‘’Kanatsız Melek’’ unvanı ile anılıyor.

DÜNYA MARKASI OLMASINI SAĞLAYACAK
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Yarımada Belediyeler Birliği başkanlığına Uyar’ı seçti. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Ege ve 9 Eylül Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile hayata geçirilen kalkınma atağına beş yıl boyunca Uyar başkanlık yapacak. Uyar başkanlığındaki birlik, yarımada ilçeleri ile belde ve köylerini kapsayan bölgenin turizm ve tarımda dünya markası olmasını sağlayacak. Çevresel değerleri koruyacak, yerel ekonomik-sosyal kalkınmaya imza atacak. Kalkınma hedefleri yanı sıra, ilçelerin birbiri ile ilişkili, birbirini destekleyen bütüncül bir bakış açısı ile çalışacak. Yenilik ve Girişimcilik, Çevre ve Enerji, Turizm, Konut ve Tarım unsurları, aynı zamanda Yarımada tarihinin ilk kadın belediye başkanı olan Sibel Uyar sorumluluğunda yeniden dizayn edilecek.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK”
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendisine verilen yeni görev hakkında yaptığı değerlendirmede şu noktalara değindi: "Yarımada için bozulmadan, çevreyi koruyarak ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli oluşturuldu. Bu sadece İzmir için değil, ülkemizin kalkınmasında da kaldıraç rolü üstlenen bir proje. Yasaların el verdiği şekilde, maddi-manevi yarımada için çalışacağız. 171 bin hektarlık yarımada gibi bakir bir zenginlik dünyanın hiçbir yerinde yok. Yarımada, kent ekonomisinin en önemli unsurlarından biri.’’
Kaynak: İHA