Karacabey Longoz Ormanlarında Gezi

Bursa Valiliği tarafından "Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında Karacabey longoz ormanlarına gezi düzenlendi.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ve Belediye Başkanı Ali Özkan ile çevrecilerin katıldığı gezi, ilk olarak ayı barınağı ziyaretiyle başladı.

Burada rehabilitasyon faaliyetleriyle ilgili bilgi alan Avcı, Yurtseven ve Özkan ile vatandaşlar, ayılara ekmek ve elma atarak fotoğraflarını çekti.
Longoz ormanlarına geçen çevreciler, doğal güzellikleri yakından inceleyerek bol bol hatıra fotoğrafı çekti.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yaz aylarında suların çekilmesiyle, pelikan, kuğu, balıkçıl ve ördek gibi birçok canlıya, zengin endemik bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapan longozu, çevre dostlarının gezebildiğini anlattı.
Türkiye'nin sayılı longozlarından biri olan Karacabey'deki su basar ormanlarının, yaban hayatı geliştirme sahasında bulunduğuna işaret eden Özkan, kış ve ilkbahar yağışlarıyla artan su seviyesine paralel olarak longozun habitatının canlılık kazandığını söyledi.

Özkan, bu dönemde longoz ormanlarını turizme kazandırmaya yönelik projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, buna ilişkin girişimlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.
Vali Yardımcısı Avcı da "Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında her yıl düzenledikleri geziyi bu yıl Karacabey'in keşfedilmeyi bekleyen longoz ormanlarına gerçekleştirmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Avcı, muhteşem doğal zenginliğin insanları mest ettiğini ifade etti.

Longoz ormanları içinde rehber eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, katılımcılara ormanlık alanda öğle yemeği ve Yeniköy tatil beldesindeki çay ikramıyla son buldu.
Kaynak: AA