Çevreciler Karacabey Longoz Ormanlarını Gezdi

Bursa Valiliği tarafından Çevre Haftası dolayısıyla Karacabey Longoz ormanlarına gezi düzenlendi.

Çevreciler Karacabey Longoz Ormanlarını Gezdi
Çevre dostları, gezide unutulmaz bir gün yaşadı.
Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra çevrecilerin katıldığı geziye ilk olarak ayı barınağı ziyaretiyle başlandı. Burada rehabilitasyon faaliyetleri ile ilgili bilgi alan çevre dostları, ayılara ekmek ve elma atarak fotoğraflarını çekti.

Longoz ormanlarına geçen çevreciler, doğal güzellikleri yakından inceleyerek, kartpostalları andıran manzaraları bol bol fotoğraflamayı ihmal etmedi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yaz aylarında suların çekilmesiyle pelikan, kuğu, balıkçıl ve ördek gibi birçok canlıya ve zengin endemik bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapan longozda çevre dostlarının gezebildiğini anlattı.

Türkiye'nin sayılı longozlarından biri olan Karacabey'deki su basar ormanlarının yaban hayatı geliştirme sahasında bulunduğuna işaret eden Başkan Özkan, kış ve ilkbahar yağışlarıyla artan su seviyesine paralel olarak longozun habitatının canlılık kazandığını söyledi.

Ali Özkan, bu dönemde Longoz ormanlarını turizme kazandırmaya yönelik projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, bu konudaki teşebbüslerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da, ‘Çevre Haftası’nda bu yıl Karacabey’in keşfedilmeyi bekleyen bir hazinesi olan Longozları tercih ettiklerini belirtti.

Avcı, muhteşem doğal zenginliğin mest ettiğini ifade etti.

Longoz ormanları içinde rehber eşliğinde yapılan yürüyüş, ormanlık alanda öğle yemeği ve Yeniköy tatil beldesindeki çay ikramıyla son buldu.
Kaynak: İHA