Tekirdağ'da Coşkulu Karne Töreni

2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte büyük coşku yaşayan öğrenciler karnelerini Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın elinden aldı.

Tekirdağ'da Coşkulu Karne Töreni
Öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Vali Yerlikaya, küçük bir çocuğu kucağına alarak okula kadar götürdü.

2013-2014 eğitim-öğretim dönemi tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da sona erdi. Karne törenleri kapsamında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Banarlı Mahallesi’ndeki ilkokulda törene katıldı.

Vali Yerlikaya'nın okula geldiğini gören öğrenciler, Vali Yerlikaya'ya doğru koşarak coşkuyla karşıladı. Vali Yerlikaya, öğrencilerin coşkusuna karşılık küçük bir öğrenciyi kucağına alarak okula kadar taşıdı. Öğrencileri seven ve onlara öğütler veren Vali Yerlikaya, 27 öğrencinin bulunduğu Banarlı İlkokulu’ndaki tüm sınıfları tek tek gezerek öğrencilerin karnelerini verdi. Öğrencilere karnelerinin yanında hediyeler de veren Vali Yerlikaya öğrencileri, velileri ve öğretmenleri tebrik etti

Vali Yerlikaya, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının sona erdiğini belirterek öğrencilerin tatili iyi değerlendirmelerini ve gelecek yıl nüfusa kayıtlı oldukları mahallelerde okula devam etmeleri gerektiğini belirtti.

İl genelinde örnek gösterilen okullara yığılmalar olmaması için nüfusa kayıtlı olunan mahallelerdeki okullara gidilmesini tavsiye eden Yerlikaya’ya öğrenci velileri ise hazırladıkları yemekleri ikram ederek teşekkür etti.

Vali Yerlikaya ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler karne töreninin ardından öğrencilerle vedalaşarak okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA