Konya ve Aksaray'da Karne Heyecanı

Konya ve Aksaray'da 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Konya Valisi Muammer Erol, Meram Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukların bir yıllık eğitim-öğretim yılı sonucunda heyecanla bekledikleri mutlu güne ulaştıklarını söyledi.

Öğrencilerin mutluluklarını paylaşmak için yanlarında olduklarını belirten Erol, karne alan çocukları kutladı.
Çocukların önlerinde güzel bir yaz sezonu olduğunu ifade eden Erol, şöyle konuştu:
"Çocuklarımız bu yaz sezonunu da gülerek, oynayarak, eğlenerek ama bir yandan da öğrenmeyi unutmadan geçirsinler. Bu yazı da geçirip inşallah bir dahaki seneye kendimizi hazırlayacağız. Vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetişmeleri konusunda üzerimize düşeni yapmalıyız."
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise öğrencilerin karne heyecanına ortak olduklarını söyledi.

Karne tatilinin çocuklar için heyecan verici olduğunu anlatan Akyürek, yaz tatili boyunca büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından kurslar düzenleneceğine dikkati çekti. Akyürek, "Kurslara kayıtlar devam ediyor. Çocuklarımız yaz aylarında hem eğlensinler hem de öğrensinler. Herkesin güzel bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum" dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da belediye tarafından açılışı gerçekleştirilen 80 Binde Devr-i Alem Parkı yanındaki sahada, 14 ve 15 Haziran'da akrobasi gösterileri ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin olacağı şenlik gerçekleştirileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere karnelerini verdi.
- Aksaray'da karne dağıtımı
Aksaray'da 83 bin 34 öğrenci karne almanın heyecanını yaşadı.
Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Naci Abay İlkokulunda düzenlenen karne töreninde, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Aksaray'da 83 bin 34 öğrencinin karne aldığına işaret eden Ataklı, öğrencilerin önünde uzun bir tatil olduğunu belirterek bu dönemi iyi değerlendirmeleri temennisinde bulundu.
Ataklı, şöyle konuştu:
"Bugün burada aldığınız karneler bir yıl boyunca emeğinizin karşılığıdır. Karnesi kötü olanlar olabilir. İnşallah onlar da daha çok çalışarak bu durumu düzeltir. Önünüzde uzun bir tatil var. Bol bol kitap okuyun. Hepinize hayırlı olsun. İyi tatiller.''
Törene Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA