İzmir Özel İdaresi Mallarının Devri

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İzmir İl Özel İdaresi mallarının dağıtımı için oluşturulan komisyonun, turizm merkezi Alaçatı'daki birçok gayrimenkulü Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretmesinin bazı olumsuzlukları beraberinde getireceğini söyledi.

Dalgıç, yaptığı açıklamada, uzun süredir tartışma konusu olan İl Özel İdaresi mallarının devri konusunda İzmir Valiliği bünyesinde oluşturulan komisyonun Çeşme'deki tahsis ve devir işlemlerini tamamlayarak, tapuları çıkardığını söyledi.

Buna göre, Türkiye'nin gözde turizm merkezi Alaçatı'da aralarında alkollü içki satışı yapılan restoran ve kafelerin de bulunduğu çok sayıda gayrimenkulün Diyanet İşleri Başkanlığına verildiğini anlatan Dalgıç, "Bu karar bizi şoke etti. Biz bu gayrimenkullerin belediyeye devrini istiyorduk. Başkasının malını ya da hazinenin malını istemiyoruz. Biz kendi vergilerimizle alınan kendi mallarımı istiyouz" dedi.

Alaçatı gibi bir turizm merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan tahsisi manidar bulduklarını, bu tahsisle beldenin önde gelen turizm işletmelerinin kapısına kilit vurulacağını anlatan Dalgıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Alaçatı'daki yaklaşık 20 bin metrekarelik gayrimenkulün büyük bölümü Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi. Bunların içinde bar, restoran ve kafeler de yer alıyor. Beldenin tam göbeğinde bulunan bu tesislerin müftülük hizmetinde kullanılması demek Alaçatı'da turizmin bitirilmesi demektir. Dünyanın önde gelen butik turizm merkezleriyle rekabet eden bir beldenin kapısına kilit vurulması demek. Biz bu tahsise karşı hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Ayrıca belde halkının karar çok büyük tepkisi var. Bu tepkiyi de kamuoyuna anlatmak üzere bir dizi çalışmamız olacak. Bilgilendirme çalışmalarının yanında gerekirse sokak eylemleriyle hakkımızı arayacağız."
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel ise kararın kendilerini şaşırttığını ancak hangi gayrimenkullerin tahsis edildiğini bilemediklerini, bu nedenle değerlendirme yapmak için erken olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA