Gümüşhane’de Bayrak Yürüyüşü

Gümüşhane’de Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda asılı bulunan Türk bayrağının indirilmesine tepkiler dinmek bilmiyor.

Gümüşhane’de Bayrak Yürüyüşü
Gümüşhane’de bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bayrak yürüyüşü yaptı.
Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanan Birleşen Altın Köyler Derneği, Gümüşhane Erzurumlular Derneği, Kadın Girişimciler Derneği ve Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ile slogan atarak Zafer Meydanı'na kadar yürüdü. “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Bayrak namustur, namusuna sahip çık”, “Ben Türküm, Türk esir olmaz, Bayraksız olmaz, Ezansız olmaz”, “Gümüşhane uyan bayrağına sahip çık” sloganları atan ve tekbirler getiren grup adına açıklamayı Birleşen Altın Köyler Derneği Başkanı Engin Çelik yaptı. Çelik, şeref ve namus sayılan ve rengini şehit kanlarından alan Türk Bayrağı'nı indirme cesaretini gösteren vatan hainlerine had bildirilmez ise şehitler adına kendilerinin de haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.

Lice'de bayrağa yapılan saldırının ardından Musul ve Kerkük'te yaşanan olayları da eleştiren Çelik, milletin vatan uğruna canını seve seve vermeye hazır olduklarını belirterek, "Had bildirmek için kimden çekiniyorsunuz" diyerek bıçağın kemiğe dayandığını söyledi.

Çelik, Türk milletinin sabırlı, sabırlı olduğu kadar da cesaretin timsali olduğunu dile getirerek, hükümete "açılım" eleştirileri yaptı.

Grup daha sonra saygı duruşunda bulunup, çevredeki vatandaşların da katılımıyla hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyarak yürüyüşü sonlandırdı.
Kaynak: İHA