Eskader’de Bir Türk Aydını Anlatıldı

Hanım yazarların annesi olarak adlandırılan Halide Nusret Zorlutuna, vefatının 30’ncü yılında ESKADER’in düzenlediği Bâbıâli Sohbetleri’nde anıldı.

Zorlutuna’nın gelini Umran Zorlutuna ve torunu Banu Zorlutuna’nın da katıldığı toplantıda Halide Nusret adını bugünkü nesillerde yaşatmak için edebiyat yarışmaları düzenlenmesi ve anısına bir anma kitabı hazırlanması gerektiği vurgulandı.
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) her hafta Timaş Kitapkahve’de düzenlediği Bâbıâli Sohbetleri’nde bu hafta şair ve yazar Halide Nusret Zorlutuna yâd edildi.

Takdimini edebiyatçı Elif Tokkal’ın yaptığı programın konuşmacıları gazeteci yazar Mehmet Âkif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli ile edebiyatçı yazar ve ESKADER’in kurucularından Mehmet Nuri Yardım oldu. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın dinleyiciler arasında bulunarak Zorlutuna ile ilgili hâtıralarını naklettiği toplantı, kalabalık bir dinleyici grubu tarafından ilgiyle takip edildi. Zorlutuna’nın gelini Umran Zorlutuna ve torunu Banu Zorlutuna da toplantıya katıldı.

Programın sonunda Muhsin Duran’ın okuduğu aşr-ı şerifin ardından hâtıra fotoğrafları çekildi.
Kaynak: İHA