Yazma Eserler Elden Geçirilecek

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi ve Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi iş birliğiyle yazma eserlere ilişkin çalışma yapılacak.

Fakülte Dekanı Bilal Kemikli, yaptığı açıklamada, kentin değerlerini araştırarak, yeniden bilimsel dille topluma sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu yönde birçok sempozyum düzenlediklerini aktaran Kemikli, şunları kaydetti:
"DPÜ İlahiyat Fakültesi, faaliyetlerini şehirdeki paydaş kurumlarla da çeşitlendirmeyi hedeflemektedir. Bu tür etkinliklerin ilkini, Tavşanlı Zeytinoğlu Kütüphanesi ile başlattık. Şimdi ise 19'uncu yüzyılın ilk yarısında yetişmiş, önemli bir devlet adamı olan Kilisli Mehmet Emin Vahid Paşa tarafından 1809-1811 yılları arasında kurulan ve şehrin en eski kütüphanesi Vahit Paşa İl Halk Kütüphanesi ile bu çalışmalar devam edecektir. Bu kütüphanemiz, 2012 yılı başından itibaren aynı zamanda Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu yıl itibariyle kütüphanede 3 bin 242 yazma eser ve 5 bin 565 basma eser bulunmaktadır. Kültür mirasımızın tozlu raflardan alınarak, genç kuşak araştırmacıların hizmetine sunulması amacıyla eserlerin gün yüzüne çıkarılmasına yönelik fakültemiz ile Vahit Paşa İl Halk Kütüphanesi arasında müşterek çalışmaların yapılması planlanmaktadır. Bu amaçla yapılabilecek faaliyetleri değerlendirmek için 13 Haziran'da kütüphanemizde bir toplantı düzenlenecektir."
Kemikli, akademisyenlerin ve kent eşrafının desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA