Muğla'daki Termik Santral Eylemi

Muğla'daki Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesine tepki gösteren santral işçiler, karayolunu yaklaşık 2 saat trafiğe kapattı.

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi'nin özelleştirme ihalesinin bugün yapılacağının açıklanması üzerine toplanan maden işçileri santral önünde toplandıktan sonra Milas ilçesi yönüne doğru yürüyüşe geçti. Şahinler Mahallesi'ndeki kavşakta duran işçiler bir greyderle Yatağan-Milas Karayolu'nu trafiğe kapattı ve oturma eylemi yaptı.
Jandarma ve polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem sırasında yolda yaklaşık 5 kilometre araç kuyruğu oluştu. Dalaman Havalimanı'na gitmek isteyen bazı vatandaşlar, uçaklarının kalkış saatine geç kaldıkları için işçilere tepki gösterdi.
Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Sekreteri Kemal Özcan, yaptığı basın açıklamasında özelleştirme ihalesinin yapılmasına rağmen, iş yerlerinin hala kendi inisiyatiflerinde olduğunu savundu.
Amaçlarına ulaştıklarını belirten Özcan, "Bizim niyetimiz üzüm yemek. Mücadele sürecimiz daha bitmedi. İhale süreçlerine bakarsanız, ihaleden sonra Rekabet Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun devir sözleşmeleriyle ilgili 6 aylık bir süreç önümüzde. Bu santral ve madenler iki defa özelleştirmeyi püskürtmüş ve adını işçi sınıfının tarihine barikat çocukları olarak altın harflerle yazdırmıştır" dedi.

İhalenin sonuçlandığını haber alan işçiler, yaklaşık 2 saat süren yol kapatma eylemlerini sonlandırarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: AA