Gaziantep'te Hemşehri Dernekleri Buluştu

Gaziantep'te 4. HemşŸehri Dernekleri Festivali başŸladı.

şžehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Festival Park Alanında düzenlenen açılışŸ töreninde, festivalin açılışŸında yaptığŸı konuşŸmada, insanları diğŸer canlılardan ayıran özellikleri arasında kültürün önemli yer tuttuğŸunu söyledi.
Gaziantep'in metropol bir kent olduğŸunu ifade eden Aydın, kentin bu özelliğŸi kazanmasında kente göç eden insanların büyük emeğŸi olduğŸunu kaydetti.

Aydın, "İnsanlar, kendi duygu, düşŸünce, kültürel değŸerlerini buraya getirdiler. Bu kentin gelişŸmesine, büyümesine, marka olmasına, maddi, manevi katkıda bulundular" dedi.

Aydın, bu tür faaliyetlerle aynı zamanda memleketlerini özleyen insanların özlemlerini giderme imkanı da bulduklarını belirtti.

- "ǖtekini var ederek birlikteliğŸimizi yücelteceğŸiz"
Bireylerin hedefinin erdemli insan olmak iken toplumların amacınını çağŸdaşŸlık ve medeniyet olduğŸuna dikkati çeken Aydın, şŸunları söyledi:
"O birlikteliğŸimizi nereden sağŸlayacağŸız? Buradaki birlikteliğŸimizle. ǖtekini var ederek, ötekini yaşŸatarak bu birlikteliğŸimizi yücelteceğŸiz, değŸerlerimizi arttıracağŸız, daha çağŸdaşŸ, daha medeni insanlar olacağŸız. Onun için de bu aidiyet bağŸlarını hepimiz var edip katkı ve katılımda bulunacağŸız, birbirimizi yok ederek değŸil. O zaman büyüyüp uygur ülkelerden olacağŸız. "
BüyükşŸehir Belediye BaşŸkan Vekili Osman Toprak da festivalin birlik ve beraberliğŸin pekişŸmesi, şŸehirdeki vatandaşŸların kendi kültürel değŸerlerini, halk oyunlarını, yemek kültürlerini diğŸer vatandaşŸlara daha iyi tanıtmaları amacıyla yapıldığŸını söyledi.
KonuşŸmaların ardından halk oyunları gösterisi sunuldu, dernekler yöresel mutfak ürünlerinden ikramda bulundu.
Kentte faaliyet gösteren 37 hemşŸehri derneğŸinin katıldığŸı festivalde, derneklerin bir araya gelip kendi kültürel değŸerlerini tanıtmasının yanı sıra diğŸer yöresel kültürleri tanımalarının da sağŸlanması amaçlıyor.
Dernekler yörelerine ait ürünlerini, kültür varlıklarını, yemeklerini açılan standlarda katılımcılara tanıtma ve anlatma imkanı bulacak. 3 gün sürecek olan festivalde sıra geceleri, semah gösterisi, ozanlar topluluğŸu konserleri ve yöresel şŸarkıcıların katıldığŸı konserler verilecek.

 
Kaynak: AA