Batman 100 Bin Çiçek Açacak

Batman Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü, kentin farklı bölgelerinde 100 bin adet mevsimlik çiçek ekecek.

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber mevsimlik çiçek ekimine başlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, özellikle refüj, kavşak ve göbeklerde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye Başkanı Sabri Özdemir, çiçeklendirme çalışmalarının, kentin bütün kavşak ve göbeklerde aynı şekilde devam edeceğini bildirdi.
Çalışma sezonun başlamasıyla kent için hayati önemde olan alt ve üst yapı faaliyetleri kadar kent estetiğini de aynı şekilde önemseyen bir anlayışla hareket ettiklerini kaydeden Özdemir, çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmalarını kentin tümüne yaydıklarını belirtti.

Ekiplerin 100 bin adet çeşitli renklerde vinka ve kadife türünden çiçek ekimine başladığını ifade eden Özdemir, şöyle dedi:
"Ekim faaliyetlerimiz tamamlandığında kent farklı bir görünüme kavuşacak. Batman'ın iklim şartlarına ve toprak yapısına uygun ve dayanıklı olmasıyla bilinen vinka ve kadifeler aynı şekilde parklarımızda da ekilecek. Her yıl değişik türde mevsimlik çiçeklerin ekimini sürdürmeye devam edeceğiz. Halkımızdan beklentimiz parklarımız ve yeşil alanlarımız kadar bu yeni çiçeklendirilen alanlarımızı da korumalarıdır."
Kaynak: AA