'Uşak Termale Kavuşuyor' Projesi

Uşak Belediyesince hazırlanan "Uşak Termale Kavuşuyor" projesi kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) yüzde 50 hibe desteğiyle apart kompleksi yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, yazılı açıklamasında, projeyi hedeflenen süreden daha önce bitirmeyi ve termal bölgede başka çalışmaları da planladıklarını belirtti.

Uşak'ın jeotermal konusunda markalaşacağını ve kentin her anlamda bu durumdan kazanç elde edeceğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:
"İlimizin jeotermal suları, mineral bakımından Türkiye'nin en kaliteli sularındandır. Birçok hastalığa tedavi katkısı sağladığı bakanlıkça onanan sularımızın ziyaretçi çekebilmesi için tesisleşme önemli. İmzaladığımız ZEKA projesi ile tesisleşmenin bir etabı gerçeklemiş olacak. Ulaşım açısından çevre yolunun hemen dibinde olan tesislerimiz, sağlık turizmine can verecek."
ZEKA'nın yüzde 50 hibe desteğiyle projeye 1 milyon 296 bin liralık katkı vereceği ve çalışmaların 15 ayda tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Kaynak: AA