Ülkücülerden Bayrak Tepkisi

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Merkez binasının önündeki Türk bayrağının indirmesine bir tepki de Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Ülkücülerden geldi.


İnegöl Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

İnegöl Ülkü Ocakları önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile partililerin de destek verdiği yürüyüş sırasında bir grup genç, Türk bayrağına yapılan saygısızlığa PKK'nın sözde bayrağını cadde ortasında yakarak tepki gösterdi.

Basın açıklamasını yapan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Bayram, “Sözde çözüm sürecini sebep göstererek Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almış bir iktidar, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili PKK’yı B-C planlarıyla korkuta dursun, terör örgütü mensupları Lice’de başlattığı ayaklanmalarla şanlı Türk bayrağını 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan askerimizin gözleri önünde gönderden indirmiştir. İki hafta boyunca Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatıp, kolluk güçleri gibi kimlik kontrolü yapan haysiyetten yoksun terörist başının şehir eşkıyaları, şehitlerin kanıyla sulanmış olan Türk bayrağımızı indirme cesaretini nereden almaktadır? Eşkıyayı dağda bilirdik, şimdi şehre indirdiler. Giderek yüz buluyorlar. Eşkıya dağdan şehre, hatta Meclis'e girdi. Yol kesiyor, asker vuruyor, çocuk kaçırıyor. Meclis'teki tüm siyasi parti temsilcilerinin bundan böyle farazi işlerle uğraşmayıp, bu konuya gereken önemi vermesi gerekmektedir. Terör örgütü Habur’da çiçeklerle karşılanmadı mı? Ayaklarına kadar gidilip seyyar mahkemeler kurulmadı mı? Bebek katiline masum muamelesi yapılmadı mı? Biz şehitlerimize ne deriz? Gazilerimizin yüzlerine nasıl bakarız? Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz; bu millet anayasasına Türk adını masa başında oturarak değil, Allah-u Ekber diyen şehitlerinin kanlarıyla yazmıştır" dedi

Bayram, "Buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyorum; Türk’ün bayrağına uzanan eli kırarız. Türk’ün vatanına yan bakacak gözü çıkarırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan bu ülke üzerinden hesap yapmaya kalkmasın. Bayrak şereftir, bayrak namustur. Şerefimizi çiğnetmeyeceğiz. Namusumuzu kirletmeyeceğiz. Hak yol İslam davasında vatan kutsaldır, bayrak kutsaldır. Türk milliyetçileri var olduğu sürece bayrağımız göklerde dalgalanacak, minarelerimizde ezan sesi susturulamayacaktır. Ülkücü hareket tüm hain hayalleri bir sabah karanlık bir kabusa çevirecektir. Beden ruhtan ayrılana dek ‘Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Konuşmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. PKK ve yandaşları aleyhine sloganlar atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA