Tunceli’de Chp’ye Siyah Çelenkli Su Protestosu

Tunceli merkeze bağlı Yolkonak ve Kanoğlu köylüleri, köylerinde bulunan içme ve sulama suyunun İl Genel Meclisi'nde bulunan 9 CHP’li üyenin oylarıyla bir müteahhide tahsis edilmesine tepki göstererek CHP Tunceli İl Başkanlığı'na siyah çelenk bıraktı.

Tunceli’de Chp’ye Siyah Çelenkli Su Protestosu

Köylerinde bulunan içme su ve sulama suyunun Tunceli İl Genel Meclisi’nde yer alan 9 CHP’li üyenin kararıyla bir müteahhide tahsis edilmesini protesto etmek amacıyla Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Yolkanak ve Kanoğlu köylüleri buradan taşıdıkları siyah çelenkle CHP İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan köy sakinlerinden Beser Polat, suyun tahsis kararının daha önce de meclis gündemine getirildiğini söyledi.

Polat, "30 Mart 2014 tarihinden önceki meclis tarafından görüşülmüş alınan karar iki kez yeniden görüşülmek üzere sayın valimiz tarafından iade edilmiştir. Valimiz tarafından iade edilen karar 3 kez il genel meclisinin gündemine alınarak 50 No'lu meclis kararı sayın valimiz tarafından hukuka aykırı görülerek 3 kez iade edilmiştir. Sayın valimizin tayininin çıkmasını fırsat bilerek 4. kez konu meclis gündemine alınarak AKP, BDP, HPD ve TKP’den oluşan 7 İl Genel Meclis üyesinin komisyona havale edilmesi önerilerek gerekli incelemenin yapılmasındaki ısrarlı çabalarına karşı CHP meclis üyelerinin 9 kişinin oy çoğunluğu ile oldu bittiye getirilerek karar aldığı görülmüştür" dedi.

Türkiye’de örneğine rastlanmayan bir şekilde ilk defa kişiye su tahsisi yapıldığını belirten Polat, kararı kabul etmediklerini söyledi.

Sık sık “Su kutsaldır satılmaz” sloganı atan köylüler, CHP İl Başkanlığı’na siyah çelenk bıraktıktan sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA