Tbmm Başkanı Cemil Çiçek, Türkpa 5. Genel Kurulu'na Katılmak İçin Bakü'ye Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 5. Genel Kurulu'na katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.


Eşi Gülten Çiçek’le Bakü’ye gelen Meclis Başkanı Çiçek’i ve milletvekillerini Haydar Aliyev Havalimanı’nda, Azerbaycan Milli Meclis Başkan Yardımcısı Ziyafet Askerov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve Büyükelçilik yetkilileri karşıladı.

Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Azerbaycan’a TÜRKPA çerçevesinde bir ziyarette bulunuyoruz. 4 ülkenin parlamento başkanları ve heyetleri katılıyor. 5. Genel Kurulu burada yapacağız. Geçen sene Türkiye’de yapılmıştı, dönem başkanlığı Türkiye’deydi. Yarından itibaren Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sayın Asadov devralmış olacak. Bu çerçevede yarın ve öbür gün daha önceden belirlediğimiz günden çerçevesinde önemli bir genel kurul gerçekleştirmiş olacağız. Bu çerçevede karışlıklı hem ikili ziyaret yapacağız hem de gündemdeki konuları karara bağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl TÜRKPA 4. Genel Kurulu Türkiye’de yapılmıştı. Bu yıl Azerbaycan’da yapılacak TÜRKPA 5. Genel Kurulu yarın başlayacak ve iki gün sürecek. Çiçek, toplantının açılış konuşmasını yaptıktan sonra bir yıldır yürüttüğü TÜRKPA Dönem Başkanlığı görevini Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esedov'a devredecek.

Genel Kurul’a Kazakistan Meclis Başkanı Kabibulla Dzhakupov ve Kırgızistan Meclis Başkanı Asilbek Jeenbekov da katılacak. Genel kurula katılacak meclis başkanları, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le yarın bir araya gelecek.
Kaynak: İHA