Tahir-ul Kadri, Pakistan'a Dönecek

Pakistanlı din adamı ve Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri, 23 Haziran'da ülkeye döneceğini ve kendisine bir zarar gelmesi halinde sorumlusunun devlet yönetimi olacağını söyledi.

Partisinin internet sitesinde yayımlanan videoda açıklamalarda bulunan Kadri, Londra'dan Pakistan'a döneceğini ilan etti. Ülkedeki mevcut siyasal sistemin değişmesini istediğini ve olumlu ilerleme sağlanması için yolsuzlukların son bulması gerektiğini belirten Kadri, şunları kaydetti:
''Ben daha önce de demiştim, şu an ülkedeki mevcut siyaset değişmezse devletimizde pozitif bir ilerleme olmayacaktır. Maalesef 200 milyon insan mevcut siyasi düzene mahkum kalmış vaziyette. Ben anayasayı kabul ediyorum ama iktidardaki yönetime karşıyım. Benim savaşım yolsuzluğa karşı, anayasaya karşı değil. Tüm sorunların çözümü seçim değil, devrimdir. 23 Haziran'da ülkeye dönüyorum. Eğer bana bir zarar gelirse bunun sorumlusu iktidardaki yönetim olacak. Ben başıma gelecek bir zarara karşı şimdiden Navaz Şerif ve üst düzey devlet yetkililerine dava açıyorum."
Pakistanlı din adamı ve kanaat önderi olan Kadri, Ocak 2013'te başkent İslamabad'da seçim sistemi ve yolsuzluklara karşı dört gün süren oturma eylemi gerçekleştirmişti. Kadri'nin eylem çağrısına uyan ve çoğunluğu Lahore kentinden gelen yaklaşık 20 bin kişi parlamento binası karşısındaki D Meydanı'nda toplanmış, eylemin sonunda hükümet ile Kadri arasında anlaşma imzalanmıştı.
Kaynak: AA