Simav’da Bayrak Protestosu

Kütahya’nın Simav ilçesinde Ülkü Ocakları ve Sivil Toplum Örgütleri, Diyarbakır’da askeri alana girerek Türk Bayrağı’nın indirilmesine tepki gösterdi.

Simav’da Bayrak Protestosu


Bu akşam saat 21.30’da Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 2 bin kişi saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunmasının ardından ellerinde Türk bayraklarıyla “Bayrağa uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

Simav Ülkü Ocakları Teşkilatından Recep Arda basın açıklaması yaptı. Arda, geçtiğimiz gün PKK’lı teröristlerin Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda asılı bulunan Türk Bayrağının indirildiğini söyledi.

Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere güvenlik güçlerinin herhangi bir müdahalede bulunmamasının bir ihmal ve acziyetin işareti olduğuna vurgu yapan Arda, “Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez” dedi.

Türk milliyetçilerinin yaşanan bu olayları ve ihanet sürecinin hesabını sormak üzere her şeyi tek tek not ettiğine vurgu yapan Arda, “Bu memleket tarihte Türk’tü. Bu gün de Türk’tür ve ebediyen Türk yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm Diyene” dedi.

Basın açıklamasının ardından aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 2 bin kişilik gurup Cumhuriyet Meydanından Hastane Parkına kadar sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Simavlılar, “Bayrağa uzanan eller kırılsın“ “Simav Bayrağına Sahip Çık” şeklinde sloganlar attı.

Gurup Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Hastane parkına kadar sürdürdüğü yürüyüşünü burada tamamladı ve olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA