Eğitim - Sen'den Lice Açıklaması

Eğitim Sen Silvan Temsilciliği Lice'de yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Eğitim - Sen'den Lice Açıklaması
Azizoğlu Caddesi üzerinde bulunan Eğitim-Sen Temsilciliği önünde bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, hükümet konağı önüne kadar yürüyüş yaptı.
Hükümet konağı önüne kadar yürüyen Eğitim-Sen Silvan İlçe Temsilcisi Şirin Acır, tarafında yapılan basın açıklamasında, “Sürecin tek taraflı ilerlemeyeceğinin aşikar olduğu bu dönemde sürecin yasal zemine oturulması gerektiğini ve atılacak bütün adımların Sayın Abdullah Öcalan'dan beklenilmemesi gerektiğini düşünüyor ve hükümetten adım atmasını bekliyoruz” dedi.

Bilindiği üzere Lice’deki karakollara karşı başlatılan çadır direnişine 7 Haziran günü gerçekleşen saldırıda 2 yurttaşımız güvenlik güçleri tarafından katledilmiş birçok yurttaşımız da yaralanmıştır. Buna rağmen direniş kırılamamış halk Lice’de yaşadığı acıya rağmen irade beyanında bulunmuş ve savaşa geçit vermeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır.

2013 Nevroz’undan bu yana içinde bulunduğumuz ve barış süreci olarak adlandırılan bu sürece girerken Sayın Abdullah Öcalan sürecin tek taraflı yürüyemeyeceğini, yasal zemine oturulmazsa provokasyonlarda yaşanacağını ilk günden bugüne defalarca dile getirmesine rağmen hükümet bu uyarıları ciddiye almamış ve süreçte gelişen provokasyonlarda bir çok yurttaşımız güvenlik güçleri tarafından katledilmiştir. Bu süreçte AK Parti hükümeti sadece Sayın Abdullah Öcalan’la görüşen MİT’i güvence altına almak için yasa çıkartmayı uygun bulmuş ve bu süreçte karakollar, kalekollar ve askeri amaçlı barajlarla Kürdistan doğasını talana girişmiş, katletmiş ve bu süreçte aslında neyi amaçladığını açıkça ortaya koymuştur.

Bu süreçte yaşanan diğer tüm provokasyonlarda olduğu gibi Lice’de yaşanan provokasyonlarda da AK Parti hükümeti çözümü tekrar Sayın Abdullah Öcalan’da aramış ve HDP heyetinin İmralı Adası’na gitmesini hızlandırmıştır. AK Parti hükümeti dahil bütün gözler tekrar Sayın Abdullah Öcalan’a çevrilmiş bütün yük tekrar Öcalan'ın omuzlarına bırakılmıştır.

Biz de buradan hükümete sesleniyoruz, sürecin tek taraflı ilerlemeyeceğini aşikar olduğu bu dönemde sürecin yasal zemine oturulması gerektiğini ve atılacak bütün adımların Sayın Abdullah Öcalan'dan beklenilmemesi gerektiğini düşünüyor ve hükümetten adım atmasını bekliyoruz" dedi.

Eğitim-Sen üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA