Çin Başkonsolosu İstanbul'a Veda Etti

Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, 3 yılı aşkın süre görev yaptığı İstanbul'a resepsiyonla veda etti.

Beşiktaş'taki Shangri-La Otel'deki veda resepsiyonunda konuşan Zhang, İstanbul'daki 3 yıl 8 aylık görevi süresince pek çok ikili, çok taraflı ve uluslararası etkinliğe katıldığını belirterek, minnet duygularını ve ayrılığın zorluğunu dile getirdi.
Görevi süresince İstanbul'un günden güne güzelleştiğini ifade eden Zhang, "İstanbul, Çin vatandaşları dahil dünyanın dört bir yanından gelen turistleri cezbediyor. Türk halkının misafirperverliği de bende derin izler bıraktı" dedi.

Çin ve Türkiye'nin hükümetler nezdinde birbirilerine verdikleri önemin altını çizen Zhang, iki ülke arasındaki ilişkilerin istikrarlı ve sağlıklı şekilde gelişmesinin yanı sıra her alandaki dostluk ve işbirliğinin durmaksızın derinleşmesini görmekten, görev süresinde de bu yolda elinden geleni yapmaktan onur duyduğunu anlattı.
Veda resepsiyonuna İstanbul'daki diplomasi, iş ve sivil toplum alanından konuklar yoğun ilgi gösterirken, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin de konuklar arasında yer aldı.
Çin ve Türk mutfağından muhtelif yemeklerin servis edildiği davette, geleneksel Çin çay seramonisi ile Çin'e özgü dövüş tekniklerini birleştirerek gösteri sunan genç sanatçı ilgi topladı.
Kaynak: AA