Bayrak İndirmeye 'bayraklı'Protesto

Edirne’de sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde cenaze töreni sonrasında yüzleri kapalı bir grubun, yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın bahçe duvarından atlayarak direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirmesini şiddetle kınadı.

Bayrak İndirmeye 'bayraklı'Protesto

Saraçlar Caddesinde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünde Dervneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet Yürük, "Bölücülerle yürütülen müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son olaylardan sonra herkesin bilgisi olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha kötü gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Bayrak, devletin egemenliğini, birlik ve beraberliğini temsil eder. Egemenlik olmadan devlet olunamayacağına göre, bayraksız devlet olmaz. Devlet, ülkesinde egemen değilse, ülkede yaşayan insanların canları,malları,namusları silahlı çetelerin insafına terk edilir. Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağımıza yapılan saldırı, huzura, barışa, birlikte yaşama iradesine yönelik bir saldırıdır. Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; 'Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez' Biz bayrağımız yerlere serilmesine, çiğnenmesine, gönderden indirilmesine ve bizi bölmek isteyen dış ve iç güçlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bayrağımızın rengi bu vatan uğruna hayatını vermiş atalarımızın kanından alınmıştır. Şehitlerimizin kanından rengini almış bayrağımız ne pahasına olursa olsun sonsuza dek yükseklerde dalgalanacaktır. Türkiye'de yaşanan ve yaşanacak olan tüm vahim olayların nedenlerini ve çarelerini biliyoruz. Tüm bunların üstünde ise Sivas Kongresi kararlarında açıkça ifade edildiği gibi 'Vatanın bütünlüğü Milletin birliğinin' parçalanmanın eşiğinde olduğunun bilincindeyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu oyunu bozacak azim ve kararlılık Türk ulusunda mevcuttur. Geçmişte başardık tekrar başaracağız. Ne Mutlu Türk'üm Diyene" dedi.

Düzenlenen ortak basın açıklamasına Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Çağdaş Yaşamı Des.Derneği, Çavuşbey Merkez Spor Kulübü Derneği, Çömlekakpınarlılar Eğit.Kül. ve Day.Der., DSP, Edirne Gazeteciler Derneği, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Edirne Muhtarlar Derneği Edirne Kültür ve Dayanışma Derneği, Edirne Barosu, Edirne Tüketiciler Derneği, Edirne Süpürgeciler Mahallesi Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği, Edirne Hurda Toplayıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Emekli Öğretmenler Derneği, Fırıncılar Derneği, Kurbağa Salyangoz ve Su Ürünleri Toplayıcıları Derneği, 15. Yüzyıl Zincirlikuyu Mescitli Camii Onarım Bakım ve Yaşatma Derneği, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Teksif, Tes iş, Tez Koop İş Edirne Şubesi, Türkiye ve Balkan Ülkeleri Dostluk Kültür Ekonomik İşbirliği Derneği Eğitim- iş, Büro- iş yerel- iş sendikaların temsilcileri katıldı

Kaynak: İHA