Artvin'de Yem Şalgamının İlk Hasadı Yapıldı

Artvin'de Tarla Günleri etkinlikleri kapsamında yem şalgamı olarak bilinen "Lenox"un ilk hasadı yapıldı.

Ardanuç İlçesi Bulanık Köyü'nde düzenlenen hasat şenliğine, Artvin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, İl Müdür Yardımcısı Hakan Keskin, Ardanuç Tarım İlçe Müdürü Yücel Gerdan, Artvin İli Damızlık Sığır Yetiştirileceği Birliği Başkanı Talip Işık ile çiftçiler katıldı.

Hacıkamiloğlu, eylül-ekim aylarında ekilen bitkinin kışı kar altında geçirmesinin ardından iki aylık sürede hasat olgunluğuna ulaştığını belirtti.

Sarı çiçekli ve dallanma özelliğinde olan bitkinin arıcılık açısından da önemine değinen Hacıkamiloğlu, "Ayrıca baklalarının olgunlaşması nedeniyle protein bakımından oldukça zengindir. Yüzde 18 ile 22 arasında protein içermekte ve hayvanlar tarafından sevilerek yenmektedir. Et ve süt kalitesi bakımından hayvancılıkta önemli bir üründür. Bunun yanı sıra yem bitkisi ekilişlerinde Bakanlığın çiftçilere dekar başına 50 lira desteği söz konusudur" diye konuştu.

Deneme üretimini kendi arazisinde gerçekleştiren Artvin İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Işık ise bu ürünün bir sezonda iki kez hasat edilebildiğine işaret ederek, "Diğer yem bitkilerinden kat kat üstün özeliklere sahip. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: AA