Tsk Güçlendirme Vakfı'na Bağışta Bulunan Sabahat Hızal’a Madalya ve Berat Verildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Sabahat Hızal’a, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı'na bağışta bulunmasından dolayı madalya ve berat verildi.

Tsk Güçlendirme Vakfı'na Bağışta Bulunan Sabahat Hızal’a Madalya ve Berat Verildi

TSK Mehmetçik Vakfı, Güçlendirme Vakfı dahil birçok alanda destek amaçlı yardımlarının olduğunu belirten Hızal, ben şu an 72 yaşındayım, elimizde vatan kadar önemli bir varlık yoktur. Onun için her yaştan yurttaş olarak ona sahip çıkmalıyız şeklinde konuştu.

2007 yılında 35 yıl çalıştığı Almanya’dan döndüğünü belirten Hızal, öğrencilere öğrenim desteği, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gönüllü destekler verdiğini, bu topraklarda yaşayan her insanın destek olması gerektiğine dikkat çekti. TSK Güçlendirme Vakfı'na bağışta bulunduğum için berat ve madalya aldığını söyleyen Hızal, “O benim için kutsal bir emanet artık, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Hızal, "Ben uzun yıllar Almanya'da yaşadım, yaşadığım dönemlerde de Mehmetçik Vakfı dahil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki vakıflara gönlümden kopan yardımları yaptım. Vatan sevgisinin bizler için önemi çok büyüktür. Türkiye'nin güçlenmesi ve ordumuzun kuvvetlenmesi için herkesin yardım yapması gerektiğini" söyledi.

2007 yılında Türkiye'ye döndüğünü ve Almanya'da 35 yıl terzilik yaptığını anlatan Hızal, “Yapmış olduğum birikimlerin belli miktarını yine TSK’ya verdim. Yapmış olduğum yardım belki az olabilir ama benim gönlüm zengin” diye konuştu.

Kendisinin de çocukları olduğunu belirten Hızal, “Öğrencilerin de sıkıntı çekmemeleri için elimden geldiğince destek oluyorum. “Her yurttaşın görevi ülkesinin kalkınmasına destek olmaktır” diyen Hızal, elimizden geldiğince hem maddi hem de manevi desteklerimizi sürdüreceğiz, TSK’nın bana vermiş olduğu berat ve madalyayı ömrümün sonuna kadar gururla taşıyacağım” dedi.

Kaynak: İHA