Mescitte Öldürülen Tır Şoförünün Davası

Eskişehir'de tır şoförünü mescitte tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında tutuklu sanık Ali Ç. (36), maktul Cem Sarıkan'ın (35) annesi Fatma, babası Gürbüz, kardeşleri Nevin ve Oktay Sarıkan ile taraf avukatları hazır bulundu.
Sanık Ali Ç, olay günü polisleri kendisinin aradığını iddia ederek, "Polislere ne istediklerini sordum, görüşmek istedim ve gelip beni aldılar. Bana psikolojik baskı yapıldı. Ben de o gün korktuğum için Beytullah Ö. ile görüşmediğimi söyledim. Maktulu ben öldürmedim" dedi.

Maktul Sarıkan ailesinin avukatı Önder Öztürk ise sanığın mescide girip Cem Sarıkan'ı öldürdüğünün sabit olduğunu savunarak, "HTS kayıtlarında da sanık ile azmettirenler arasında irtibat vardır" diye konuştu.

Sanık avukatı Erol Yasin Özkeçeci ise olayı müvekkilinin gerçekleştirmediğini öne sürerek, Ali Ç'nin tahliyesini talep etti.
Sanık avukatının tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 10 Temmuz'a erteledi.
75. Yıl Mahallesi'nde yaşanan olayda, 17 Ocak 2013'te Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin hizmet binasındaki mescide namaz kılmak için giren vatandaşlar, Cem Sarıkan'ın tabancayla vurularak öldürüldüğünü görmüş ve durumu polise bildirmişti. Olayın şüphelisi olarak polis tarafından gözaltına alınan Ali Ç. tutuklanmıştı.
Kaynak: AA