Lider Çocuk Tarım Kampı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında gerçekleştirilen etkinlik başladı.

Lider Çocuk Tarım Kampı

4 gün sürecek olan kamp programının ilk gününde çocuklara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verildi ve İl Müdürlüğü bahçesinde çocuklarla birlikte fidan dikimi yapıldı. Sonrasında gıda sektörü içerisinde faaliyet gösteren modern bir ekmek fabrikasına teknik gezi düzenlendi.

Kampın kalan günlerinde ise gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde Kilis’te faaliyet gösteren işletmeler gezilecek ve çocuklara bu sektörlerin tanıtımı yapılacaktır. Kamp programında yer alan gezi rotasının, 7 Aralık Üniversitesi ve üniversite bünyesinde faaliyet gösteren toprak tahlil laboratuvarı, Kilis bulunan modern süt üretim tesisleri ve çiftlikleri,
Kilis’te bulunan modern mezbahane ve sucuk tesisi, çikolata fabrikası, keçi sütünden dondurma üretimi yapılan bir fabrika, market gezisi ve gıda alımında etiket kontrolü bilincinin aşılanması, Kilis’in yerli ırkı olan Kilis keçisi üretme tesisine ziyaret olarak belirlendi

Bu geziler tamamlandıktan sonra kamp programı Söğütlüdere Göl Restoranda yapılacak olan kamp sonu şenlik kutlamalarının ardından tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: İHA