İş Adamları Meslek Liseleri İle Buluştu

Şereflikoçhisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki iş dünyası ile meslek liselerini buluşturan çalıştay düzenledi.

Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen ''Şereflikoçhisar İş Dünyası Meslek Liseleri ile Buluşuyor'' çalıştayının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz yaptı.
Yılmaz Şereflikoçhisar'da istihdamın korunmasına, artırılmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin azaltılmasına faydalı olacağını düşündüğü bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek ''İşverenlerimiz ile Meslek liselerimizi, yaygın eğitim kurumlarımızı bir araya getirmekteki amacımız firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarına cevap verebilmek için uygun bir ortam oluşturmaktır. Bizim ara değil aranan elemana ihtiyacımız vardır" dedi.

Programda konuşan Kaymakam Erol Karaömeroğlu ise kendisinin Meslek Lisesi mezunu olduğunun altını çizerek ''Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerimiz istediklerinde her şeyi yapabilecek güçtedir, burada fabrikalarımızın istedikleri personel ihtiyacının temini konusunda meslek liselerimiz kalifiye personel yetiştireceklerdir'' dedi.

Türkiye'de iş alanlarına göre en çok ihtiyaç duyulan mesleklerin başında tekstil, yapı ve sağlık sektörünün olduğuna dikkat çekilen çalıştayda ilçedeki iş adamları kalifiye eleman temini konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.
Kaynak: AA