Fuarda Trakya-rumeli ve Ege Havası Esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8.’sini gerçekleştirdiği Yöresel Kültürler Fuarı’nda Trakya-Rumeli ve Ege havası esti.

Fuarda Trakya-rumeli ve Ege Havası Esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8.’sini gerçekleştirdiği Yöresel Kültürler Fuarı, Kocaeli Fuarı’nda Yasemin Göksu konseriyle devam etti. Trakya-Rumeli Ege Gecesi’nde sahne alan Yasemin Göksu, Güneş Sahnesi’nde verdiği konserle sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen sanatçı Yasemin Göksu konseri öncesi, Rumeli yöresi halk oyunlarıyla izleyicileri coşturan Mehmet Ali Paşa Halkoyunları ve Tiyatro Spor Kulübü (MAPHOYTAG)’ün Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Rumeli yöresinden birbirinden güzel yöresel oyunlar sergileyen MAPHOYTAG Halk Oyunları ekibi, seyircilerden bol bol alkış aldı.

FARKLI YÖRELER FUARDA KAYNAŞTI
50 hemşeri derneğinin yerel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini sergilediği fuarda, Trakya-Rumeli ve Ege yöresi kültürleri tanıtıldı. Farklı kültürlerin birbirlerini tanıma ve birbirleriyle kaynaşma fırsatı bulduğu Yöresel Kültürler Fuarı’nda her gün farklı bir yöre gecesi yaşanıyor. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Makedonya Kültür ve Yaşatma Derneği ile Aydın İli Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliği yaptığı gecede, Trakya-Rumeli ve Ege yörelerine ait yemekler ikram edildi. Kurulan stantlarda ise yöreye özgü sohbetler edildi. Farklı yörelerden insanların kültürlerini paylaştıkları, birbirleriyle dostluk kurdukları Yöresel Kültürler Fuarı, 11 Haziran Salı günü yapılacak Güneydoğu Anadolu Gecesi-Mahmut Tuncer konseriyle sona erecek.
Kaynak: İHA