Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletin ikbaline kasteden Gezi olayları milletin iradesi karşısında erimiştir, yolsuzluk maskesi altında darbe girişimi milletin iradesi karşısında erimiştir, bugün yapılan tahrikler de hiç kuşkunuz olmasın milletin iradesi karşısında eriyecek, tuz buz olacaktır. Yeni Türkiye'nin ilerlemesini Allah'ın izniyle hiç kimse durduramayacak" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, 3. Havalimanı'nın temel atma törenine değinerek, aslında oraya sadece bir havalimanı değil, bir zafer anıtı inşa ettiklerini söyledi.

Bu zafer anıtının, 91 yıllık Cumhuriyetin eriştiği seviyeyi gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu zafer anıtı, Türkiye'nin istediğinde neleri başarabileceğini gösterecek. Bu zafer anıtı, bu havalimanını istemeyenlerin, onların saldırılarının nasıl püskürtüldüğünü tüm dünyaya anlatacak. Bu zafer anıtı artık Türkiye'nin geldiği, Türkiye'nin bölgesindeki, dünyadaki iddiasını gösteriyor. Bu büyük projeye boşuna karşı çıkmadılar. 'Yeşil' dediler, 'ağaç' dediler, 'yolsuzluk' dediler ve burayı inşa edecek olan müteahhit firmalara da aynı yakıştırmayı yaptılar. Onları da örgütün içerisine soktular. Düşünebiliyor musunuz? Ülkenizde böyle devasa bir yatırıma giriyorlar ve bunu kendi öz sermayeleriyle, kendi kredi kabiliyetleriyle gerçekleştiriyorlar. Bunları da o işin içine sokuyorlar. İnanın bütün bu yalanların ardında işte bu zafer anıtının engellenmesi yatıyordu. Türkiye'nin rakipleri, Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyenler içeride ve dışarıda işte böyle bir zafer anıtının dikilmesini, böyle küresel bir projenin inşa edilmesini istemiyorlardı. Ne acıdır ki Türkiye içindeki maşalarını kullanarak hem bu projenin hem de Türkiye'nin büyümesinin önüne geçmek istediler."
Erdoğan, bütün saldırıları geride bıraktıklarını ve Cumartesi günü 80 bine yakın İstanbullu'nun katıldığı muhteşem bir törenle bu büyük projenin temelini attıklarını ifade ederek, "İnşallah 29 Ekim 2017'de bu projenin ilk etabı tamamlanacak, dünyanın en büyük havalimanına artık uçaklar inip, kalkmaya başlayacak" diye konuştu.


-"Milletin iftihar edeceği projeler"

Başka bir büyük projenin teslim törenini de bugün gerçekleştireceklerine işaret eden Erdoğan, 2004 yılında İtalyan şirketle ve dönemin İtalya Başbakanı Berlusconi ile görüşmeler yaptığını ve bu görüşmeler neticesinde 7 Eylül 2007'de ülkede çok önemli bir projeyi başlattıklarını anımsattı.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TUSAŞ'ın aralarında bir sözleşme imzalayarak, "Atak" adı verilen taarruz ve taktik keşif helikopterinin imalatına başladığını belirten Erdoğan, TUSAŞ'ta bu amaçla bir üretim hattı kurulduğunu söyledi.

Erdoğan, bir helikopterin gövdesinde bulunan yaklaşık 6 bin 400 adet parçadan 6 bin 200 tanesinin TUSAŞ tarafından üretildiğine dikkati çekerek, bu helikopterin merkezi kontrol bilgisayarı, kumanda sistemi, hedef tespit ve nişangah sistemi, yer belirleme sistemi, görev kumanda, görüntüleme, haberleşme ve silah kontrol sistemlerininde ASELSAN tarafından geliştirildiğini söyledi.

Erdoğan, "Atak" helikopterin teknik özelliklerine ilişkin şunları söyledi:
"Sistemi öyle kurduk. Ortaya öyle bir tasarım çıkardık ki inşallah yakın bir zamanda Türkiye'nin en önemli ihraç mallarından biri işte bu 'Atak' helikopterleri olacak. Kendi ürettiğimiz her bir helikopterin 1360 beygir gücünde 2 motoru var ve saatte 288 kilometre hıza ulaşabiliyor. Her bir helikopterimizin burnunda 20 milimetrelik 500 mermi kapasiteli top bulunuyor. Kanat altına toplam 76 adet roket yerleştirilebiliyor. İleride yapılacak üretimlerde bunlara ek olarak 'Atak' helikopterlerine cirit ve mızrak füze sistemleri ASELSAN tarafından geliştirilen telsiz sistemleri, radar, lazer, stinger sistemleri entegre edilecek."
Erdoğan, "Atak" helikopterlerinden 3 tanesinin teslim töreninin bugün yapılacağını yineleyerek, "Ardından 6 tane daha gelecek. Onun da ardından daha donanımlı olan 50 helikopterimizin üretimi tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Bu büyük projenin gerçekleşmesinde emeği olan Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile TUSAŞ ve ASELSAN'ı tebrik eden Erdoğan, bu konudaki destekleri dolayısıyla da İtalyan şirketi, bu projede görev alan mühendisleri, teknisyenleri kutladı.
Erdoğan, gerek Cumartesi günü temeli atılan projenin ve gerekse bugün yapılacak teslim töreninin herşeyden önce milletin iftihar edeceği projeler olduğunu ifade ederek, bunların Türkiye'deki büyük değişimi en net şekilde gösteren, yeni Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu en somut şekilde anlatan projeler olduğunu söyledi.

Erdoğan, "92 yıl önce dedelerimiz ayaklarında yırtık çarıkla, ellerinde silah yerine orakla, dirgenle, yabayla düşmanın üzerine gidiyorlardı. Ama bugün kendi helikopterimizi üretiyor, kendi insansız hava araçlarımızı, uçaklarımızı, piyade tüfeklerimizi, tanklarımızı üretiyor, bunları ihraç etmeye hazırlanıyoruz" dedi.


- "Gece gündüz yol almaya devam edeceğiz"

Bugün dünyanın en büyük havalimanını, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfez Asma Köprüsü gibi küresel projelerin inşa edildiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bunları çok ağır saldırılara rağmen, çok ağır engelleme çabalarına rağmen yapıyoruz. Bunları içeriden haince, dışarıdan alçakca taarruzlara rağmen yapıyoruz. Kim ne yaparsa yapsın, biz milletimize bir söz verdik. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz. Gece gündüz yol almaya devam edeceğiz. Milletin ikbaline kasteden Gezi olayları milletin iradesi karşısında erimiştir, yolsuzluk maskesi altında darbe girişimi milletin iradesi karşısında erimiştir, bugün yapılan tahrikler de hiç kuşkunuz olmasın milletin iradesi karşısında eriyecek, tuz buz olacaktır. Yeni Türkiye'nin ilerlemesini Allah'ın izniyle hiç kimse durduramayacak. Dünyanın en büyük havalimanının temelini atan, Atak helikopterlerinin teslim törenine hazırlanan bir milletin mensubu olarak buradan tekrar ilan ediyorum: Bu bölgede artık biz de varız, bu dünyada artık biz de varız. Barış çağrılarımızla, demokrasi ve hukuk mücadelemizle, mazlumlara sahip çıkan güçlü irademizle istediğimiz her denklemde artık biz de varız. Bunu hazmedeyenler, hazmetsin. Bunu hazmetmeyip karanlık elleriyle Türkiye'yi karıştırmaya çalışanlar da o ellerini çeksinler. Bu ülkede artık hiç kimse ameliyat yapamaz. Bu ülkeyi kimse karıştıramaz. Milletimin de işte böyle bir özgüven içinde olmasını istiyorum. Bu millet tıpkı tarihte olduğu gibi, tıpkı ecdanın yaptığı gibi artık küresel ölçekte sesi çıkan bir millettir. Bu millet dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan güçlü, dirayetli, onurlu bir millettir. Bu milletin kazanımlarına da bu milletin dirliğine de birliğine de kardeşliğine de kim el uzatırsa bilsin ki o el boşta kalır. İşte onun için milletimden sağduyu istiyorum, sabır istiyorum. Büyük bir devletin, büyük bir milletin mensupları olarak aziz milletimin her bir ferdinin tahrikler karşısında sabırlı olmasını, vakar içinde davranmasını istiyorum. Ne maşa bir terör örgütü ne hain paralel örgütü ne de ülke içindeki ruhun zayıfladığını göreceksiniz, bunların hiçbiri bu ülkeye istikamet çizemezler. 3, 5 sokak olayının, 3, 5 şımarığın yaptığı eylemler bu aziz milleti vakardan uzaklaştıramaz. Bütün bu maşalarla sonuna kadar mücadele edecek Allah'ın izniyle 2023 Türkiyesi'ni, yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz."

-Hafta sonu programı

Erdoğan, dün İran'ın Cumhurbaşkanı Ruhani ve heyetini Ankara'da ağırladıklarını ve heyetin bugün de görüşmelerine devam ettiğini ve görüşmelerin ardından ayrılacaklarını söyledi.

Erdoğan, İran ile yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi toplantısının ilkinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Geçen hafta da Türkmenistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanlarıyla Ankara'da görüşmeleri olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu hafta yine önemli temaslar ve açılışlar ile hafta sonu Artvin, Rize ve Trabzon'u kapsayan 3 günlük bir programının bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan, bir yandan cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıkları ve istişarelerini sürdüreceklerini, bir yandan da Meclis'te tasarı ve teklifler üzerindeki çalışmaları yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

Erdoğan, 13 Haziran Cuma günü okulların tatile gireceğini de anımsatarak, tüm öğrencilere öğretmenlere hayırlı tatiller diledi.
(Bitti)
Kaynak: AA