Yıldırım Açıklaması

İstanbul'un Fethi'nin 561. yıl dönümü Sabahat Hanım Lisesinde düzenlenen programla kutlandı.

Yıldırım Açıklaması
Sabahat Hanım Lisesinde, İstanbul'un fethedilişinin 561. yılı nedeniyle "1453 İstanbul'un Fethi" adlı bir program düzenledi.

Yoğun ilgi gören programa, Erzincan Belediye Başkan Vekili Nermin Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Özkan Yavuz, Hüseyin Dündar, Yakup Yıldız, Hamza Yılmaz, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Oldukça renkli geçen programda öğrencilerin okudukları şiirlerle ve yapmış oldukları resimlerle İstanbul'un fethinin anlatıldığı programda okul yararına bir de kermes düzenlendi.

Program sonunda Erzincan Belediye Başkan Vekili Nermin Yıldırım,"Tarihimizde gerçekleşmiş önemli olayları öğrencilerimizin hafızalarında canlandırmak, geçmişimizi öğrencilerimize kavratmak bizim için çok önemli. Çünkü geçmişini bilmeyen milletlerin geleceği olamaz. Her öğrencimiz, her gencimiz fetih ruhunu iyi anlamalı. Geçmişini bilen bilinçli nesiller için çalışıyoruz. Bu vesileyle İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümünün Türk milletine kutlu olmasını dilerim. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim"dedi.


Kaynak: İHA