Mağara Müze

Gaziantep Oyuncak Müzesi restorasyonu sırasında tesadüfen keşfedilen mağara, turizme kazandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Bey Mahallesi'nde yaklaşık 400 yıllık olduğu belirtilen 2 katlı binayı restore ederek geçen yıl "Oyuncak Müzesi" olarak hizmete açtı.
Restorasyon çalışmaları sırasında ise binanın altında mağara olduğu ortaya çıktı. Müzedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından mağaradaki kalıntılar temizlendi. Daha sonra müzeye dahil edilen mağara ise "dünya çocukları bölümü" olarak tasarlandı.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzeye bağlı 9 galeriden biri olan mağaranın 400 metrekareden oluştuğunu söyledi.

Mağaranın restorasyon sırasında tesadüfen keşfedildiğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:
"Burasını 'dünya çocukları bölümü' şeklinde planlayarak müzeye ekledik. Mağarada dünya çocuklarını simgeleyen maketler yer alıyor. Bunun yanında çeşitli ülkelerin sembol yapıları buraya konuldu. Müzeye dönüştürülen mağaranın gelecekte kent turizmine katkı sağlayacağına inanıyoruz."
Mağaranın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda hizmete açıldığını anımsatan Yıldız, yeni açılan bölümün ışıklandırma ve görselleriyle ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi.

Gaziantep'teki tarihi yapıların korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yıldız, daha önce restorasyonu yapılarak müzeye dönüştürülen eserlerin turistlerden ilgi gördüğünü kaydetti.

Yıldız, müzede ise 592 oyuncağın sergilendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA