Edirne'den Kısa Kısa

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Anadolu Gençlik Derneği'ndeki (AGD) ödül töreni programı Taşlık Camisi imamı Orhan Büyük'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilerek, yarışmada emeği geçenlere de teşekkür belgesi verildi.


-"Deprem" konulu seminer düzenledi

"Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile "Deprem öncesi ,deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler" konulu bilgilendirme seminer düzenlendi.

Dernek Başkanı Turan Şallı, yaptığı yazılı açıklamada Fevzipaşa İlkokulu'nda düzenlenen seminerde velilere ve öğrencilere deprem anında neler yapılması gerektiğinin uygulamalı anlatıldığını belirtti.

Şallı, bilinçlendirmeye yönelik etkinliklerinin devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Eğitimin sadece okul eğitiminden ibaret olmadığı düşüncesinden yola çıkan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak toplumun bilinçlenmesi noktasında da çalışmalar gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirdiğimiz seminerin aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizde olduğu kadar Dünyanın hiçbir ülkesinde olmasını istemediğimiz depremler doğanın bir gerçeğidir.
Seminere katılan anne ve babalar sonunda özellikle böyle bir seminerin yapılmasında etken rol oynayan derneğimize teşekkür etmişlerdir. Semineri veren Edirne Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlisi ve aynı zamanda derneğimizin başkan yardımcısı Sezgin Kaplan'a teşekkür ediyoruz.

-"TEMA''dan flashmob etkinliği

Genç Tema,Yavru Tema ve Minik TEMA üyeleri, "Yaşam için Su" farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
Grup, Saraçlar Caddesi'nde hareketsiz kalarak, iklim değişikliği sebebiyle azalan su varlığımıza ve suyun korunmasının önemine yönelik sloganların yer aldığı pankartlar açtı.
TEMA Vakfı İl Temsilci Yardımcısı Şirin Çoğal, basın açıklamasında iklim değişikliğinin su varlığına etkisine dikkat çekmek için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İklimlerin değiştiğine dikkati çeken Çoğal, "Değişen iklimler yüzünden su varlığımız hızla azalıyor. Bizden önceki nesillerden daha kurak bir ülkede yaşıyoruz. Şu an bile su stresi altında olan ülkemiz, eğer şimdi harekete geçmezsek gelecek 15 yılda su fakiri olmaya doğru ilerliyor" dedi.

Grup, bir süre hareketsiz şekilde durarak dağıldı.

-Minik öğrencilerinden geri dönüşüm projesi

Bahçeşehir Koleji Anaokulu öğrencileri proje kapsamında pet şişeler ve otomobil lastiklerinden çiçek saksısı, kuş yemliği ve duvar saksıları yaptılar.
Kolejden yapılan yazılı açıklamada, toprakla ilgilenmenin bütün bireylerde olduğu gibi okul öncesi dönemindeki çocukların gelişimlerini olumlu etkiler yarattığı belirtildi.
Çocuklar bahçede toprakla uğraşırken psikomotor ve psikososyal becerilerini geliştirdiğine dikkati çekilen açıklamada, "Bu yaş dönemindeki çocuklarda istendik davranış değişikliği oluşturmak yetişkinlere oranla daha kolaydır. Bu yüzden toplumsal sorumluluklarımızdan biri olan geri dönüşüm çalışmalarını çocuklarımıza öğreterek dünyadaki değişen ekosisteme daha duyarlı bireyler yetiştirmekteyiz. Geri dönüşüm projemizde çocuklarımızda sosyal duyarlılığın geliştiğini görmekteyiz" ifadelerine yer verildi.


-"Makinacı ve satış görevlisi" kursları düzenlecek
Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde makinacı (dikiş) ve satış görevlisi kursları düzenlenecek.
Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kurslara müracaat etmek isteyenlerin Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ve İşkur Hizmet noktalarına başvurularını yapmaları gerektiği ifade edildi.
Kurs süresince kursiyerlere günlük 20 lira kursiyer ücreti ile iş kazası ve meslek hastalığına karşı GSS sigorta primi İşkur tarafından ödeneceği kaydedildi.
Kaynak: AA