Vakıflar Haftası

Sani KonukoğŸlu Vakfı Mütevelli Heyeti BaşŸkanı Abdulkadir KonukoğŸlu, herkesin "malının mülkünün" zekatını vermesi gerektiğŸini bildirdi.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Vakıflar Bölge MüdürlüğŸü tarafından "Vakıflar Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinliğŸe katılan KonukoğŸlu, vakfın önemini anlatmakla ifade etmenin yeterli olmayacağŸını bunu insanların ruhunda hissetmesi ve uygulaması gerektiğŸini belirtti.

KonukoğŸlu, Sanko ve KonukoğŸlu ailesi olarak 110 yıldan beri "paylaşŸmak mutluluktur" anlayışŸıyla milletle paylaşŸmayı asli görev kabul ettiklerine vurgu yaparak, "Vergi devlete borcunuz, zekat da Cenabı Allah'a borcunuz" ifadesinde bulundu.
Sani KonukoğŸlu Vakfı aracılığŸıyla yaptıkları hayır işŸlerinden bahseden KonukoğŸlu, her yıl bin 500'den fazla üniversite öğŸrencisine karşŸılıksız burs, 100 binin üzerinde ihtiyaç sahibine gıda yardımı, 100 bin öğŸrenciye kırtasiye yardımı, 10 bin öğŸrenciye de kıyafet yardımı yaptıklarını hatırlattı.
Bugüne kadar 2'si fakülte olmak üzere 18 okul yaptırdıklarını, bir fakülte binası ve bir lise binası inşŸaatının devam ettiğŸini, 11 cami yaptırdıklarını ve inşŸaatı devam edenler olduğŸunu belirten KonukoğŸlu, deprem gibi doğŸal afetlerde hem Türkiye hem dünyada felaketzedelere yardımlarda bulunduklarına işŸaret etti.
Bunları övünmek için değŸil başŸkalarını teşŸvik etmek amacıyla söylediğŸinin altını çizen Abdulkadir KonukoğŸlu, şŸu ifadelere yer verdi:
"Bütün bunları 'milletimiz ve devletimiz varsa biz de varız' düşŸüncesinden hareketle yapıyoruz. Bunları yaptığŸımızdan dolayı Devlet ǜstün Hizmet Madalyası ve Beratı ile taltif edildik. Vakfımız 1997 yılında eğŸitim ve sağŸlık alanında 4 bin 500 vakıf arasından 'Yılın Vakfı' seçildi. şžu bir gerçek ki paylaşŸmak mutluluk getiriyor. Nasıl pastayı yaptığŸınız zaman karbonat tozu koymazsanız kabarmazsa, malın hayrını zekatını yapmazsanız da çoğŸalmaz. Dedemizden babamızdan hep şŸunu gördük; vermekle bitmiyor, artıyor."
Vali Erdal Ata da vakıflar vasıtasıyla milletin birlik beraberlik ve yardımlaşŸma duygularının birleşŸtirilerek ihtiyaç sahiplerinin yararına yönlendirildiğŸine dikkati çekerek, bu misyonun dünyada başŸka bir örneğŸi bulunmadığŸına işŸaret etti.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven de yardım duygusunu gelişŸtirmek, dayanışŸmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğŸine ulaşŸmasına yardımcı olmak amacıyla 1985 yılından bu yana Vakıflar Haftası'nın kutlandığŸını anımsattı.
Bir medeniyet geleneğŸi olan vakıflar vasıtasıyla toplumda eğŸitim öğŸretimden sağŸlık ve kültür işŸlerine kadar şŸehre her alanda hizmet edildiğŸini belirten Güven, şŸunları kaydetti:
"Vakıfların toplumsal yaşŸamda önemi büyük. Vakıf hizmet yaparken dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmaz. Yaratılanı yaratan da ötürü sevmişŸ ve hizmet etmişŸtir. Bu inanç, dünyada barışŸın ve sevginin temelini oluşŸturmaktadır."
EtkinliğŸe, Sanko ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, şžahinbey Kaymakamı UğŸur Turan, şžehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GSO Yönetim Kurulu BaşŸkanı Adil KonukoğŸlu, ǖzel Sani KonukoğŸlu Hastanesi Genel Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım ve Sani KonukoğŸlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran da katıldı.
 
Kaynak: AA