Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa'da, eğitime katkı sağlayan hayırseverlerin, bir albümde toplanacağı bildirildi.

Vali Abdurrahman Savaş, düzenlenen basın toplantısında, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasında Türkiye genelinde dördüncü sırada yer alan Manisa'da, 172 hayırseverin 192 eğitim yuvasını öğrencilere kazandırdığını söyledi.

İsimleri okullara verilen hayırseverlerin, her öğrenci ve ailenin yüreğinde yer aldığını ifade eden Savaş, kampanyaya katkı sağlayanların anlatıldığı 230 sayfalık albüm hazırlandığını kaydetti.

Savaş, belli bölgelerde derslik ihtiyacının devam ettiğini belirterek, hayırseverlerden desteklerinin devam etmesini istedi.
-Engelliler Haftası
Vali Abdurrahman Savaş, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin toplumsal hayata etkin bir biçimde katılmaları ve yaşam standartlarının yükseltilmesinin, en tabii hakları ve aynı zamanda çağdaş toplum olma anlayışının gereği olduğunu ifade etti.

Savaş, şunları kaydetti:
"Engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarında ve yakınındayız. Valiliğimiz koordinasyonunda tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle engellilerin tespiti, eğitimi, istihdamı ve kendilerine yeterli bireyler olabilmeleri için uygulanan projelerden duyulan memnuniyet, bizleri mutlu etmektedir. Engelli bireylerin toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğu bilinciyle hareket edilerek, kurumların yeni engeller yaratmayacak çalışmalar yapması, sorunların aşılmasında büyük mesafeler kaydedilmesini sağlayacaktır."
-Soma Huzurevi ek katı açıldı
Yaklaşık 250 bin liraya mal olan, 11 oda, salon ve mutfağın bulunduğu 22 yataklı Soma Huzurevi ek katı, törenle açıldı.
Kaymakam Ali Sırmalı, açılışı yapılan katın, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve vatandaşların el ele vermesiyle oluşturulduğuna işaret ederek, iş birliğinin önemine dikkati çekti.
Belediye Başkanı Hasan Ergene de emeği geçenlere teşekkür etti.
-Salihli'de Hıdırellez Şenlikleri iptal edildi
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sart Mahallesi'nde 25 yıldır düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'nin, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.
Sart Hıdırellez Şenlikleri'nin bu yıl ilk kez Salihli Belediyesince düzenleneceğini hatırlatarak, "Ancak meteorolojik veriler, pazar günü Salihli ve yöresinde şiddetli yağışların görüleceğini gösteriyor. Bu nedenle şenliklerimizi daha sonra açıklayacağımız, ileri bir tarihe erteledik" diye konuştu.

-Turgutlu'da emniyet personeline "Etkili İletişim ve Stresi Yok Etme" konferansı
Turgutlu Emniyet Müdürlüğünde görevli personele, Prof. Dr. Alişan Kapaklıkaya tarafından "Etkili İletişim ve Stresi Yok Etme" konulu konferans verildi.

Kapaklıkaya, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ve İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen'in de katıldığı konferansta, şiddeti önlemek için her şeye ve herkese sevgiyle yaklaşılması gerektiğini ifade ederek, "Daha iyi bir toplum yetiştirmek istiyorsak, çocuklarımıza sevgiyi aşılamamız gerekiyor. Onlar, ancak sevgiyle huzur kazanır. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için hem okutmalı hem de sevgi dolu iyi bir aile eğitimi vermemiz gerekir" diye konuştu.

Kaynak: AA