Karabük'te Kan Bağışı Kampanyası

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Kızılayı iş birliğiyle başlatılan kampanyada bir günde tek noktadan 2 bin 23 ünite kan toplanarak Türkiye rekoru kırıldığı belirtildi.

KBÜ Gökşen Yücel Spor Salonu'nda sabah saatlerinde başlatılan kampanyada aralarında KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Adıgüzel, Türk Kızılayı Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Ulukaya, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, akademisyenler, KBÜ idari personeli ve öğrencilerin de bulunduğu 2 bin 23 kişi kan bağışında bulundu.
Adıgüzel, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerin kan bağışı konusunda en büyük destekçileri olduğunu söyledi.

Geçen yıl Türkiye genelinde toplanan kanın yüzde 20'sinin Karabük Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları tarafından bağışlandığını anımsatan Adıgüzel, "Bu, çok güzel bir olay. İnşallah bugün de 2 bin 23 ünite kan bağışı ile 2014 yılı içerisinde Türkiye'nin en çok kan bağışı yapan üniversitesi olacaksınız. Ben, kurumum ve şahsım adına herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.


Kaynak: AA