Final Toplantısı Manavgat’ta

Türkiye’den Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra İspanya, Portekiz, Avusturya ve İrlanda'dan okul ve medya kuruluşlarının ortak olduğu ve 2012 yılında başlatılan "Kelimeler Ağı" isimli AB Leonardo Da Vinci Cuminius Ortaklık Projesi'nin final toplantısı Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılıyor.

Final Toplantısı Manavgat’ta

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Portekiz'den bir lise, İrlanda Dablin'de yayın yapan bir radyo kurumu, Avusturya'da Viyana merkezli bir yayın yapan Orange FM isimli bir radyo kurumu ve İspanya'da yaklaşık 100 radyoyu bünyesinde barındıran bir meslek birliği katılıyor.
Projenin yabancı ortaklarının da katılımıyla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik, Kelimeler Ağı İsimli AB Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi'nde son bölüme gelindiğini belirterek, "Beş ülkenin uyum içinde çalıştığı projenin son toplantısına Manavgat'ta ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Her ortak ülkede uluslar arası toplantılar düzenlendi.

Uluslararası ve yerel eğitimler gerçekleştirildi.

Proje konumuz ile ilgili katılımcıların mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak çalışmalar yapıldı. Ayrıca başka kültürleri ve yaşam tarzlarını tanıma fırsatı bulan proje ortaklarının hem bireysel hem de kurumsal anlamda çok önemli kazanımlar elde ettiklerini düşünüyorum" dedi.

İki yıl devam eden proje sürecindeki çalışmalarda radyo, iletişim araçlarının, işitsel araçların, ses kayıt cihazlarının eğitim ortamlarında daha etkin kullanılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirildiği, her ülkenin kendi şehrinde 50 öğretmen ve öğrenciye konu ile ilgili yerel eğitimler verildiği, eğitimlerde işitsel araçların eğitim ortamlarında verimli kullanımına yönelik çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA