En 'Manşetlik' Anne

İmtiyaz sahibi olduğu yerel gazetenin aynı zamanda muhabirliğini ve dağıtıcılığını da yapan Beril Çuhadaroğlu (28), eylemlerden siyasi toplantılara, basın açıklamalarına kadar tüm haberlere 7 yaşındaki oğluyla gidiyor.

Ankara'da yaklaşık bir yıl önce açtığı yerel gazeteyi en iyi şekilde çıkarmaya çalışan Çuhadaroğlu, zaten zor olan mesleğini oğluyla yapmak zorunda. Eşinden ayrı, oğluyla yaşayan genç kadın, zor şartlara rağmen işini yaparak evini geçindiriyor.
Bir taraftan annelik diğer taraftan da gazetecilik yapmaya çalışan Çuhadaroğlu, haber takibi için gittiği eylemler sırasında olası müdahaleden etkilenmemesi için oğlu Tuğra'yı ise kimi zaman polislere emanet ediyor.
-Hem muhabir hem anne
Hem oğlu Tuğra'nın okulu ve hayatıyla ilgilenen, diğer taraftan da işini yapmaya çalışan Beril Çuhadaroğlu, fedakarlığıyla herkesin dikkatini çekiyor.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 12 yıl önce başladığı gazeteciliği şu an Ankara'da açtığı yerel bir gazetede yürütmeye çalışan Çuhadaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu dünyaya geldikten kısa süre sonra bazı anlaşmazlıklar nedeniyle eşinden ayrıldıklarını belirtti.

Eşinden ayrıldığı günden bu yana kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını ifade eden Çuhadaroğlu, televizyonda şiir okuyarak başladığı, çeşitli radyo ve ajanslarda devam ettirdiği mesleğini, Ankara'da yapmaya karar verdiğini anlattı.
Kurduğu gazetenin muhabirliğini ve dağıtıcılığını da yaptığını vurgulayan Çuhadaroğlu, en büyük yardımcısının ise yanından hiç ayırmadığı Tuğra olduğunu söyledi.

-Tuğra polislere emanet
Ankara gibi büyük bir şehirde anne oğul gazetecilik yaptıklarını aktaran Çuhadaroğlu, şöyle devam etti:
"Zor bir mesleği tercih ettim. Ama bu işte en büyük yardımcım, yol arkadaşım, dostum, oğlum Tuğra. Her habere birlikte gitmek zorundayız. Çünkü onu bırakacak kimsem yok. Zaten son zamanlardaki çocuk kayıplarını ve cinayetlerini görüyorsunuz. Eylemlere gittiğimde onu da mecburen yanımda götürüyorum. Gösteriler sırasında oğlumu asla riske atmıyorum. Tuğra'yı polislere emanet ederek, gözüm arkada kalmadan işimi yapmaya çalışıyorum. Ben çekimlerimi yaparken, Tuğra güvenli bir bölgede polis arkadaşlarla zaman geçiriyor. Tuğra polis ağabeylerine o kadar alıştı ki artık büyüyünce polis olmak istiyor."
Bürosunda haberleri yazarken oğlunun da ödevlerini yaptığını ifade eden Çuhadaroğlu, oğluyla zoru başarmaya çalıştıklarını ve bu yolda büyük yol kat ettiklerini söyledi.

-Her kadın başarabilir
"En büyük hedefim Türkiye'nin başkenti Ankara'nın sesi olabilmek" diyen Çuhadaroğlu, "Tüm kadınların iki ayağının üzerinde durup kimseye muhtaç olmadan çalışmayı ve hayatta başarılı olmayı hedefleyerek hem başarılı bir anne, hem başarılı bir iş kadını, hem de güzel bir insan olabileceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA