- 17. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği

17. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği, 12-16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Atatürk Kültür Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, etkinliklerin bu yıl "çiçek ve çocuk" temasıyla yapılacağını söyledi.

Türkiye ve Antalya'nın adını dünyaya duyuracak EXPO 2016'ya destek olmak amacıyla bu temayı seçtiklerine dikkati çeken Kurtcephe, şenliğe 17 ülkeden üniversite öğrencilerinin de katılacağını belirtti.

Şenliğe, Türkiye'den ise 28 üniversitenin öğrencilerinin geleceğini açıklayan Kurtcephe, şenliklerde tiyatro, sergi, konser, panel, dans gösterileri ve seminerlerden oluşan 70'i aşkın etkinliğin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Şenlik süresince düzenlenecek bütün etkinliklerde "çiçek ve çocuk" olgularını ön plana çıkaracaklarına dikkati çeken Kurtcephe, amaçlarının gelecek nesillere daha yeşil ve güzel bir dünya bırakmak için gençleri bilinçlendirmek olduğunu kaydetti.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay ise EXPO hazırlıklarında Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ve üniversitenin organizasyona verdiği desteğin kendisini heyecanlandırdığını ve gururlandırdığını söyledi.

Gülay, şenlik dolayısıyla Antalya'ya gelen yabancı öğrencilerin ülkelerine döndüğünde EXPO 2016'nın elçileri gibi çalışacağından emin olduğunu ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören bazı yabancı öğrencilerin de katıldığı toplantıda, üniversitenin kreş ve çocuk kulubünde eğitim gören 5 yaş grubu öğrenciler dans gösterisi sundu. Toplantıya, ayrıca Akdeniz Üniversitesi Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir ile Öğrenci Konseyi Başkanı Aydın Özdemir de katıldı.

Kaynak: AA