Esogü'de Eylem

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında stant açma meselesinden çıktığı öne sürülen kavganın ardından bugün üniversitede toplanan bir grup öğrenci eylem düzenledi.

ESOGÜ Meşelik kampüsünde düzenlenen eylemde Öğrenci Konseyi adına açıklama yapan Alparslan Saylar, son günlerde üniversitelerinde öğrencilerin istemediği olaylar yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin dört bir tarafından eğitim için bir araya geldiklerini bildiren Saylar, son günlerde yaşanan olayların öğrencileri gelecek konusunda endişeye düşürdüğünü savundu.
Geleceğin yalnızca huzur ve güven ortamında başarıyla inşa edilebileceğini aktaran Saylan şöyle konuştu, "Şiddete, kanun dışı yollara, ülkemizin ve milletimizin temel değerlerine aykırı yollara başvuranların üniversitede yaşayan, işine koşturan herkesi en çok da öğrenim gören bizleri rahatsız etmektedir. Zira çatışma arzusu edilen bir ortamda öğrenim görmek, akademik çalışmaları başarılı bir şekilde uygulamaya dökmek sadece bir hayalden ibarettir. Burada toplanan bu kadar kişi farklı siyasi düşüncelere ve bambaşka düşüncelere sahip olsa da kuşkusuz hepimizin ortak amacı ülkemizi ileriye götürmektir. Üniversitemizde bilimin öne çıkmasını, huzurun öne çıkmasını istemeyen ve ESOGÜ'yü karıştıran kişilerin üniversitemiz dışından kişiler olduğu da herkesçe biline bir gerçektir. Ne yazıkki şimdiye kadar üniversite rektörlüğünden ve emniyetten bu kişilere karşı hiçbir yaptırım uygulanmadığını düşünüyoruz. Rektörlüğümüzü ve valiliğimizi acilen göreve davet ediyoruz."
Meşelik kampüsünün artık çatışmanın merkezi olmaması gerektiğini belirten Saylar, "Gelin artık, Meşelik eli taşlıların, biber gazlı polislerin değil öğrencilerin bilimsel çalışmalarını sunduğu bir yer olsun" diye konuştu.

Grup kampüs içerisinde gerçekleştirdiği yürüyüş sonrası dağıldı.

Kaynak: AA