Belediyeden Türkiye Rekoru

Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Hakları Birimi, son zamanlarda sıkça karşılaşılan 'kredi dosyası ücret iadesi' konusunda başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden Türkiye Rekoru
Türkiye’de ilk olan uygulamaya 8 bin kişi müracaat ederken, bugüne kadar rekor kırılarak vatandaşlara 1 milyon TL iade edildi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulduğu günden bugüne neredeyse her yıl ‘Tüketici Hakları Ödülü’ almaya hak kazanan Tüketici Hakları Birimi, başarılı çalışmalarına devam ediyor. Kredi dosya masraflarını tahsil ettiği vatandaşlar için bir program düzenleyen birim yetkilileri, Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Tuna Eğitim ve Sergi Salonu’nda vatandaşlara hak etmiş oldukları ücretleri dağıttı.

Bu ay toplamda 40 kişiye, 48 bin lira dağıtan Tüketici Hakları Birimi yetkilileri, kapıdan satışlarda kandırılan 7 vatandaşın da satış sözleşmelerini iptal ettirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Hakları Birimi Sorumlusu, İlçe Tüketici Hakem Heyeti Üyesi ve Tüketici Hakları ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Osman İlhan, İstanbul’da bulunan ilçe belediyeleri arasında sadece Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin tüketici hakları ödülü almaya hak kazandığını belirterek, “Türkiye’nin her yerinden 8 bin 700 müracaat var. Bunların yüzde 99’u banka kredi dosyaları. Bugüne kadar 1 milyon TL dağıttık” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne başvuru yapan bilinçli tüketicilerin icra takibini yapan Av. Serhat Şahin de, Mayıs ayı içerisinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı yeni tüketici kanunu konusunda katılımcılara bilgi verdi.
Kaynak: İHA