Gso Başkanı Konukoğlu Açıklaması

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, teknoparkları sıçrama tahtası olarak gördüklerini belirtti.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Deniz Vuruşkan ve kurumda görevli uzmanlar, GSO'yu ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu ile görüştü.
GSO Başkanı Konukoğlu, ziyaret esnasında, teknoparkların daha aktif ve her zaman yeniliğe açık olması, ayrıca organize sanayi bölgeleri içinde faaliyet göstermesi gerektiğine işaret etti.
Gaziantep'in 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasının Ar-Ge çalışmasıyla farklılıklara imza atarak ve yüksek katma değerli üretim ve ihracatla mümkün olacağını vurgulayan Konukoğlu, "Şu andaki üretimi yukarı çıkarmalıyız. Bunun yolu teknoparklardan, yenilikten, teknoloji üretmekten geçiyor. Bunun için de Ar-Ge departmanları güçlü olmalıdır. Teknoparkları sıçrama tahtası olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Vuruşkan ise ciddi aktiviteler yaparak hem GSO üyelerine hem de teknopark bünyesindeki firmalara faydalı olmayı, Gaziantep ve bölgesel kalkınmayı güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da ortaklarından olduğu, bölgedeki KOBİ'lere yönelik bir proje yürüttüklerini aktaran Vuruşkan, bu yönde GSO ile işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.

Kaynak: AA