Efkan Ala'dan paralel devlet açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala 24 TV'de paralel yapıyla mücadelede gelinen son nokta hakkında soruları yanıtladı.

Efkan Ala'dan paralel devlet açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala 24 TV'de paralel yapıyla mücadelede gelinen son nokta hakkında soruları yanıtladı.

Yasadışı dinleme ve casusluk davalarında yargılanan kamu görevlilerinin durumu nedir? Valiler ve Emniyet Müdürleri kararnamesi yolda mı? Star gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu ve Murat Çiçek sordu, İçişleri Bakanı Efkan Ala cevapladı...

İşte Ala'nın konuşmasının satırbaşları:

ULUSLARARASI İTİBARA YÖNELİK BİR SALDIRIYDI BU

“Neyin, nasıl olduğunu devlet bilir. Bunların bazı delillendirmelerden sonra kamuoyuna bu şekilde davalarla, soruşturmalarla açıklanması ve sonuçlandırılması devlet kurallarının gereğidir, o yapılıyor şimdi. Burada çok üzücü olan şeyi budur; Türkiye'nin yıllardır yetmiş altı milyonun hükümetin, Sayın Başbakan'ın gece gündüz meydanları dolaşarak, uluslar arası alanı, bütün ülkeleri dolaşarak, terörle mücadele ederek ve terörle mücadele eden ülkelerle işbirliği yaparak ortaya koyduğu performansla sağladığı uluslararası itibara yönelik bir saldırıydı bu.”

GEREĞİ YAPILIYOR

“Biz eski zihinsel kodlarla, sadece devlet görevlilerinin (hazineden maaş alanları devlet olarak tanımlamıyoruz), benim devlet vurgumda yetmiş altı milyon vardır. Devlet kimdir? Vatandaşlar topluluğudur. O vatandaşların yüzde elliye varan kısmı bize kendi haklarını, hukuklarını, kendilerini ve kendi devletlerini koruma yetkisi ve görevi vermiştir. Biz bunu yapmak zorundayız. Dolayısıyla bunun gereği yapılıyor. Gereği yapılınca da buna ters düşenler, buna saldırı düzenleyenler, aykırı gelenler karşı çıkıyor.”

OPERASYON YAPMAK İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLAMIŞ

“Dikkat ediniz'One Minute' olayından sonra Türkiye'de başka bir çaba devreye girmeye başladı, bunun altını çiziyorum. Daha uluslararası ayağı olan, onunla da çalışıyor (onlar da daha sonra deşifre edilebilir) bir mekanizma Türkiye'de çeşitli operasyonlar yapmak için hazırlıklara başlamış. Bunu çok açık görebiliyoruz, yaptığımız çalışmalar sonucunda.”

İKTİDARA KARŞI KULLANILDI

“Türkiye'de zaten hükümetlere karşı operasyon yapmaya çalışan bütün mekanizmaların içinde bazı devletlerin bazı örgütlerinin işbirliği yaptığı saklı gizli bir şey değil, vardır. Birçok ülkede bu böyledir. Örgüt şeklinde çalışıyorsa bir yapılanma, başka örgütler içerisine girdiğini, onu kullandığını zanneder, oysa o bunu kullanıyordur. Yani burada şeyler çok girifttir ve iç içe girer. Bunun arkasından gelen operasyonlar, bunun arkasından gelen Türkiye'deki ne zaman bir iyi hareket olsa, arkasından hemen başka bir operasyonla karşılaşması, şu güçlü tek başına iktidar, milletin yakaladığı istikrarı çok önemseyen, milletten aldığı gücü millete hizmete döndürmeye çalışan iktidara bile pervasızca çeşitli mekanizmaların içerisine girerek kullanıldı. Ve karşı kullanıldı.”