Duruşma Salonunda Sürpriz Evlilik Teklifi

Sivas'ın Divriği ilçesinde adliyede zabıt katibi olarak çalışan Muhammet Turunç, meslektaşı Zeynep Altun'a duruşma salonunda mesai arkadaşlarının huzurunda sürpriz evlilik teklifinde bulundu. Altun, arkadaşlarının alkışları eşliğinde bu teklifi kabul etti.

Divriği Adliyesi'nde görev yapan ve 24 yaşına giren zabıt katibi Zeynep Altun için mesai arkadaşları duruşma sonrası doğum günü kutlaması organize etti. Adliyede görevli zabıt katibi Muhammet Turunç (24), bir süredir görüştüğü Altun'a duruşma salonunda düzenlenen doğum günü kutlaması sırasında sürpriz evlilik teklifi yaptı.
Doğum günü pastasının kesilmesinin ardından, Turunç'un Altun ile tanıştıkları günden bugüne kadar geçen süreçte yaşadıklarını anlattığı ve duygularını dile getirdiği yazı, Turunç'un talebi üzerine hakim Muzaffer Sevinç Dinç tarafından adliye personelinin şaşkın bakışları arasında okundu.
Turunç, "gerekçeli karar" başlığıyla, mahkeme kararı şeklinde yazdığı bu metnin okunması sonrası diz çökerek verdiği yüzükle Altun'a evlenme teklifinde bulundu. Bu sürprizin ardından heyecanlanan Zeynep Altun, mesai arkadaşlarının alkışları eşliğinde Turunç'un evlilik teklifini kabul etti.
Divriği Adliyesi'nde 2013 yılında göreve başlayan Muhammet Turunç, bir süredir görüştüğü Zeynep Altun'a farklı şekilde evlilik teklifi yapmayı düşündüğünü belirterek, "Evlilik teklifi için en ideal tarih, Zeynep'in doğum günüydü, bu teklifi yaparken de hukuki araçlar kullanmanın daha etkileyici olacağını biliyordum, kararımızın ailelerce onanmasından sonra düğün tarihini birlikte belirleyeceğiz" diye konuştu.

Zeynep Altun ise sürpriz evlilik teklifinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu kadar detaylıca bir teklif aklımın ucundan dahi geçmemişti, çok şaşırdım, çok mutlu oldum" dedi.

Altun için düzenlenen doğum günü kutlamasına, hakim Tuğba Çetinkaya ile cumhuriyet savcıları Serkan Dinç ve Mehmet Çetinkaya da katıldı.

Kaynak: AA