Bağımlı Genç Uyuşturucudan Kurtarılıyor

Adana’da düştüğü uyuşturucu batağından kurtulmak için feryat eden genç, Adıyaman’da özel bir klinikte tedavi olacak.

Gence, Adana Valiliği de gerekli maddi ve manevi destekte bulunacak.
19 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı Özgür Turgut Buluter, yakalandığı illetten kurtulmak istediğini belirterek yardım istemişti. Haberin ardından Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü’nden arayan yetkililer Kalkınma Ajansı ile birlikte destekledikleri özel bir klinikte Buluter’i tedavi ettirmek istediklerini belirtti.

Buluter, bu gelişme ile büyük sevinç yaşarken, bir güzel haber de Adana Valiliği’nden geldi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatı doğrultusunda aileye her türlü maddi ve manevi destekte bulunulacağı bildirdi

Adana Valiliği, Özgür Turgut Buluter’e Adana’da tedavi olması için gerekli işlemleri yaptı. Ancak Buluter’in ailesi oğullarının arkadaş ortamından uzaklaşması için Adıyaman’a gitmesinin daha iyi olacağını ifade etti.

Özgür Turgut Buluter, başta Vali Coş olmak üzere tedavi olması için çaba gösteren herkese teşekkür etti. Buluter, “Bu kadar kısa zaman içinde bana yardım edeceklerini hiç düşünmemiştim. Adana ve Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü’nden aradılar. Tedavim için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Çok mutluyum. Pazartesi günü Adıyaman’a gideceğim. Yol masraflarımı da Adana Valiliği karşılayacak. Herkese çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda bu illetten kurtulup eskisi gibi olacağım” dedi.

Kaynak: İHA