Şoförlerden Kontak Kapatma Eylemi

Büyükşehir Belediye Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle, belediyeye bağlı otobüslerin ilçelere yolcu taşımasını protesto eden ilçe otogarı şoförleri kontak kapattı.

Şoförlerden Kontak Kapatma Eylemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere otobüs seferlerinin başlamasıyla minibüslerin kaldırılacağına tepki gösteren minibüs şoförleri, ilçe otogarında kontak kapatma eylemi yaptı. Belediye tarafından 200 ile 300 milyar dolayında satılan hatları satın aldıklarını belirten minibüs şoförleri çıkarılan yeni yasaya tepki gösterdi. Şoförler, "Taşımacılığı bırakıp köy servisini yapmamızı istiyorlar. Bize taşımacılığı bırakın, biz halka hizmet ederiz, diyorlar. Peki biz de halk değil miyiz? Bunlar hangi sebeplerden dolayı o koltuğa geçti, verilen oylardan dolayı değil mi" dedi.

Yasanın kırk günden beri yürürlükte olduğunu dile getiren minibüs şoförü Yılmaz Çelebi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan otobüslerin ayakta yolcu taşıdığını ve sürekli hareket halinde olduklarını söyledi.

Yetkililerden yardım ve destek çağrısında bulunan Çelebi, "Bizim 120 tane arabamız var ve buradaki ilçelerin her birinde yüzer tane araba var. Bizim yetkililerden ricamız şudur, bir an evvel bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Belediye bizim belediyemiz, biz de bu halkın çocuğuyuz. Başka yerden gelmedik. Bize şimdi köye gidin orada servis şoförlüğü yapın. Bu olay başka boyutlara varmadan, başka tehlikeler görmeden atlatmak istiyoruz. Bugün Büyükşehir Belediye Yasası'na geçtikten sonra 120 tane aracı köy yollarına koyup da biz kalkıp kapı kapı dolaşıp öğrencileri nereden getireceğiz? Yıllarca bu kooperatifler çalışıyordu, şimdi nereden çıktı bu? Ben Bismil’de kahyalık yapmışım, şoförlük yapmışım şu anda da şoför olarak çalışıyorum. Çoluk çocuğumun ekmeği için çalışıyorum. Ben buradaki minibüs şoförlerinin tamamını destek sağlıyorum. Biz bugün kontakları kapattık, gerekirse biz bunu bir ay da sürdürürüz, iki ay da bir yıl da sürdürürüz. Yetkililerin bize çözüm bulması gerekir. Benim bir mesleğim yok. Ben sadece minibüs şoförlüğü yaparak ayda 700 lira ile gidip geliyorum. Yarın ertesi gün ben bu işi bıraktığım zaman ne yapacağım? Çoluk çocuğumu nasıl geçindireceğim? Gelsinler bize bir iş bulsunlar, biz de anahtarı onları verelim" diye konuştu

Belediye görevlilerine çağrıda bulunan minibüs şoförleri eylemi çadır kurarak devam ettireceklerini ve sorunların çözülünceye kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti

Kaynak: İHA