Sendikalardan 'öğrenciye Dayak'İddiasına Karşı Basın Açıklaması

Akçakoca Gönül Yavuz İlköğretim Okulu’nda yaşanan öğrenciye dayak olayı iddiasına karşı bir araya gelen bir grup eğitimci basın açıklaması yaptı.

Sendikalardan 'öğrenciye Dayak'İddiasına Karşı Basın Açıklaması

Akçakoca Merkez Çarşı’da yapılan basın açıklamasına, Eğitim-Bir Sen sendikasının yanı sıra, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler katıldı.

Açıklamayı Düzce Memur-Sen Sendikası Başkanı Orhan Kılıç yaparken, Düzce Eğitim-Bir Sen Başkanı Ömer Faruk Çelebi de, açıklamaya destek olmak üzere öğretmenlerin yanındaydı.

"Her türlü sıkıntıya göğüs geren öğretmenlerimiz, haksız saldırılar karşısında mesleklerinden soğumakta, üstlenmiş oldukları eğitmenlik rolünden uzaklaşmaktadır" diyen Memur-Sen Düzce İl Başkanı Orhan Kılıç, "Bazı öğrenci velilerinin haksız suçlamaları, öğretmenlere yönelik fiziki ve psikolojik şiddetin artması, öğretmenlerimizin okullardaki moral ve motivasyonunu bozmuştur" dedi.

Öğretmenlik mesleğinin her geçen gün itibarsızlaştırılmasının, öğretmene karşı tavır ve tutumların artmasının öğretmene zarar vermekle beraber, ülkenin geleceğini de kararttığını söyleyen Kılıç, medyanın iki tarafı dinlemeden haber yaptığını, öğretmene ceza verip halk nezdinde itibarsızlaştırdığını ve mesleğin kutsallığına haksızlık ettiğini sözlerine ekledi. Daha önce de bu tür davranışlara karşı öğretmenlerin yanında yer aldıklarını belirten Kılıç, Eğitim-Bir Sen olarak adli ve idari konularda, üzerilerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini ifade etti.

Açıklamasının sonunda Kılıç, "Tekrar uyarıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öğretmenlerimize yapılan her türden hakaret, haksız suçlama ve iftiranın peşini bırakmayacağız. Bütün Kamu çalışanı arkadaşlarımızın hukuki ve idari haklarının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Basın mensuplarının darp raporu alınmış olduğunu hatırlatması üzerine, darp raporunun Akçakoca’dan değil, Düzce’den alınmış olduğunu, 1 günlük bir raporun alındığını ifade eden Orhan Kılıç, alınan raporun öğretmenin uyguladığı bir şiddetten kaynaklanmadığını, öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları kavgadan kaynaklanmış olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA