Müdür Saraçoğlu'ndan Vali Güzeloğlu'na Ziyaret

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, vakıfların medeniyetimizin çok önemli bir kurumu ve temsilcisi olduğunu ifade ederek, "Vakıf geleneği aslında medeniyetimizin inşa edilmesini ve güçlenmesini de belirleyen çok önemli bir gerçeği.

Müdür Saraçoğlu'ndan Vali Güzeloğlu'na Ziyaret
Aynı zamanda milletimizin inancının, ahlakının, toplumsal değerler ve yaklaşımının da çok güzel bir göstergesi" dedi.


Vakıflar Adana Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu, 'Vakıflar Haftası' dolayısıyla İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Güzeloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Vakıflar Haftamız hayırlı olsun. Vakıf medeniyetimizin çok önemli bir kurumu ve temsilcisi. Vakıf geleneği aslında medeniyetimizin inşa edilmesini ve güçlenmesini de belirleyen çok önemli bir gerçeği. Aynı zamanda milletimizin inancının, ahlakının, toplumsal değerler ve yaklaşımının da çok güzel bir göstergesi. Vakfetmek zaten kendinde olanı ihtiyaç ve muhtaç olana, toplumda yaşanan bir sıkıntı ve sorunun aşılmasına ve dayanışmaya dönüp bir çerçevede karşılık beklemeksizin maddi anlamda sadece bir gönül işidir. Vakıf da hem maddi varlığını hem çabasını koymak vakfetmek bizde sözlük anlamında da öyledir karşılıksız vermedir" diye konuştu.

Karşılıksız bir şeyleri vermenin, gönülden gönle bu tip köprüler inşa etmenin millet olmanın, bir arada olmanın, zenginleşmenin en temel göstergesi olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Bizim milletimiz ve ecdadımız geçmişten bu güne vakıflar ve vakfiyeler yoluyla, darda, zorda ve muhtaç olana yardım elini uzatmış, sıkıntısı olanın sıkıntısını aşmasını katkıda bulunmuş, aş bulamayana aş olmuş, sığınacak yeri olmayana sığınacak bir olmuş, yolda kalana yer yurt olmuş hatta bunu insan ilişkilerinin ötesinde hayatını paylaştığımız, çevreyi ve havayı birlikte paylaştığımız diğer canlılara kadar taşımıştır. Bu noktada sadece bununla da değil çevre temizliğinde de vakfılar etkili olmuştur. Tüm bunlar insan merkezli bir medeniyetin, insana dayalı bir zenginliğin çok net göstergesidir. Geçmişimizdeki bu zenginlik vakıflarla temsil edilmiştir ve geleceğe de vakıflarla gidecektir. O yüzden bu haftalar münasebetiyle öncelikle vakıf kavramının ve vakıf anlayışının her kesime aktarılması, özellikle gençlere taşınması ve onlara bu anlayışın yaşatılacak bir bilince uluşmasını çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.

Vakıflar Adana Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu ise kendilerini kabul ettiği için Vali Güzeloğlu'na teşekkür ederek, hafta boyunca yapacakları çalışmaları ve bundan önce yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ziyaretin sonunda Müdür Saraçoğlu, günün anısına Vali Güzeloğlu'na plaket ve çiçek verdi.
Kaynak: İHA