Mersin Valisi Güzeloğlu'na Ziyaret

Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu, İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Vakıflar Haftası'nı kutlayarak, vakıfların medeniyetin çok önemli bir kurumu ve temsilcisi olduğunu belirtti.

Vakıf geleneğinin medeniyetin inşa edilmesinde ve güçlenmesinde belirleyici rol oynadığını vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti:
''Milletimiz, vakıflar yoluyla darda olana el uzatmış, sıkıntısı olanın sıkıntısını aşmasına yardımcı olmuş, aş bulamayana aş olmuş, sığınacak yeri olmayana sığınacak bir ev olmuştur. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinden sonra İstanbul'da bugünkü belediyecilik hizmetlerinin temelini oluşturan temizlik hizmetine dönük bir vakıf kurması örneğindeki gibi çevre temizliğine duyarlı bir vakıf anlayışı, insan merkezli bir medeniyetin insana dayalı bir zenginliğin göstergesidir. Geçmişte bu zenginlik vakıflarla temsil edilmiştir. Gelecekte de vakıflarla devam ettirilecektir."
Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu ise Vakıflar Haftası kapsamında okullara yönelik tanıtım faaliyetleri ile Tarsus Müftülüğü'nde Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlilerinin katılacağı bir panel etkinliği düzenleyeceklerini ifade etti.

Ziyarette İçel Vakıflar Şube Müdürü Mithat Bilgin de bulundu.
Kaynak: AA