Karşıyaka’da Hıdırellez Coşkusu

Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği muhteşem görüntülere sahne oldu.

Karşıyaka’da Hıdırellez Coşkusu
Sahili dolduran Karşıyakalılar, ateşten atladı, oyunlar oynadı, şarkılar söyledi.

Bu büyük coşkuya, evlerinde ve kafelerde bulunanlar da ortak oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yaktığınız her ateş, geleceğimize ışık tutsun. Tuttuğunuz her dilek, daha yaşanabilir bir Karşıyaka ve daha mutlu Türkiye için yol göstericimiz olsun” dedi.


ŞARKILAR SÖYLENDİ, OYUNLAR OYNANDI
Etkinlikler Karşıyaka İskelesi önünde başladı.

Bando eşliğinde gecenin ilk ateşini Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar yaktı. Ateşten atlayan ve dilek tutan Akpınar, yaklaşık 5 bin kişi eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasında gerçekleşen yürüyüş boyunca bahar şarkıları söylendi, halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Sahilin 5 farklı noktasında kurulan konser alanlarını ziyaret eden Başkan Akpınar, vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Bazı Karşıyakalılar da pencerelere çıkarak, alkışlarla kalabalığa destek verdi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün sahildeki binası önüne gelindiğinde ise binlerce Karşıyakalı hep bir ağızdan ‘Kaf Kaf’ çekti.

HAVAi FİŞEK GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ
Bostanlı'ya gelindiğinde coşku ikiye katlandı. Açıkhava Tiyatrosu önündeki, kafe ve restoranların bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. Kortejdekilerin coşkusuna, araçlarında bulunanlar ve kafelerde oturanlar da ortak oldu. Yürüyüş, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nın yan tarafında son buldu. Burada, Grup Kordelya konser verdi. Konser sırasında 5 dakika boyunca havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Sahilin farklı noktalarında gece geç saatlere kadar süren etkinliklere on binin üzerinde vatandaş katıldı.

YAKILAN ATEŞLER GELECEĞE IŞIK TUTSUN
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kışın soğuk ve soluk örtüsünü üzerimizden atmanın; yazın tadını doya doya yaşamanın zamanı geldi. Sahilin 5 farklı noktasında platformlar kurduk. Konserlerle, ateş gösterileriyle, hoş sohbetle güzel bir gece geçirdik. Ülkemizin içinden geçtiği iç karartıcı sürece inat, bu gecenin, mutlu ve huzurlu günlerimizin ilk gecesi olmasını diliyorum. Yaktığınız her ateş, geleceğimize ışık tutsun. Tuttuğunuz her dilek, daha yaşanabilir bir Karşıyaka ve daha mutlu Türkiye için yol göstericimiz olsun” dedi.

Kaynak: İHA